Vele bekende musici zijn hun muzikale loopbaan ooit begonnen bij Chr. Muziekvereniging K&G in Leiden. Dat was de aanleiding om met medewerking van twee bekende solisten op zaterdag 6 april a.s. een uniek concert te organiseren in de Stadsgehoorzaal in Leiden

Om het jaar organiseert K&G een concert waarbij alle afdelingen van de vereniging zich presenteren. De be- schikbare tijd per orkest is op zo’n avond echter beperkt. Om die reden kiest de vereniging deze keer voor een andere opzet: een concert door uitsluitend Show and Marchingband K&G, het paradepaardje van de vereni- ging. Naast de zo vertrouwde marsen en polka’s staat er deze keer ook concertwerk op de lessenaar. Dat is een regelrechte uitdaging voor het ruim 70 leden tellende orkest, want het spelen van dergelijke muziek ver- eist nou eenmaal andere vaardigheden.

Dat muziek maken leuk is, dat weten ze bij K&G al meer dan 96 jaar. Vanaf de leeftijd van vijf jaar kunnen mu- zikanten in spé al terecht voor een hoogwaardige muziekopleiding die in eigen beheer wordt verzorgd. Sinds de oprichting streeft de vereniging naar perfectie en het hoogst haalbare op zowel muzikaal- als showtech- nisch gebied. Dat spreekt sommige leden dermate aan dat zij van het musiceren hun beroep maken. In de loop der jaren heeft de vereniging dan ook vele muzikale talenten voortgebracht zoals bijvoorbeeld Maarten Com- brink en Niels Jacobs. Zij zijn gepassioneerde en veel gevraagde trombonisten en verlenen hun medewerking aan het concert. Dat belooft daarom een groot muzikaal spektakel te worden waarbij het orkest ook samen met deze solisten een aantal muziekstukken zal spelen. Toegangskaarten voor dit unieke concert zijn te bestel- len via de ticketshop van leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.