Vanuit universiteitsstad Leiden presenteert Show- & Marchingband AMIGO haar nieuwste showprogramma voor 2018. Het orkest zal op de muziek van één van ‘s werelds bekendste bands van dit moment een showspektakel gaan opvoeren. Vanaf april 2018 zal de band met deze show door Europa touren, onder andere in Nederland, België en Frankrijk, maar ook het Noord-Ierse Belfast zal in september bezocht worden.

De show is gearrangeerd door algeheel muzikaal leider Dennis Hazenoot en het visuele aspect wordt geschreven door choreograaf Ivo de Soet. Hazenoot is al sinds 2008 dirigent van het orkest en heeft de Show- & Marchingband sindsdien laten ontwikkelen tot een band met een geheel eigen sound wat mede gezorgd heeft voor grote bekendheid in binnen- en buitenland. De show, geschreven door de Soet, zal wederom een niveau hoger zijn dan de voorgaande. Zo zorgt AMIGO voor een continue groei en behoud van uitdagingen voor de leden van het orkest.

Hazenoot: “Met deze show willen we artisticiteit en concours-waardigheid verenigen met publieksvriendelijkheid en uitvoeringsplezier. De muziek van Coldplay heeft de juiste eigenschappen om deze balans te bereiken: bekend, goed geschreven, expressief, gevarieerd en muzikaal uitdagend. Zowel muzikaal als choreografisch zal er met deze show weer iets meer van de leden worden gevraagd. Daarnaast zal er ten opzichte van Rollercoaster sprake zijn van een grotere muzikale eenheid, meer creativiteit en klankkleur-verschillen in het arrangement en een sterkere spanningsboog. Deze spanningsboog zal onder andere worden gecreëerd door twee bekende Coldplay-melodieën op verrassende manieren op meerdere momenten in de show terug te laten keren.”

De Soet: ”Belangrijk is dat de leden plezier en uitdagingen houden in de show die zij uitvoeren, wat ervoor zorgt dat ze dit product weer met volle overtuiging aan de toeschouwers kunnen laten zien. Met Coldplay is het mogelijk om deze volgende stap op het gebied van de choreografie te zetten zonder afbreuk te doen aan de identiteit van de vereniging. Verder zal de rode draad in de muziek ook terug te zien zijn in de choreografie.”

AMIGO zal komend halfjaar keihard werken aan een spectaculaire COLDPLAY show en verheugt zich erop dit nieuwe product aan het publiek te presenteren.

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met bandmanager Ton Bakker (manager@amigo-leiden.nl). Graag tot ziens bij één van onze optredens!

AMIGO Leiden
www.amigo-leiden.nl | Show- & Marchingband AMIGO bestaat uit een gemotiveerde groep muzikanten die in haar korte bestaan al op vele nationale en internationale evenementen haar gezicht heeft laten zien. Zo is zij, soms meerdere malen, te gast geweest bij The Belfast Tattoo, The Glasgow Tattoo, Tattoo Saint Quentin, de Nationale Militaire Taptoe in Ahoy Rotterdam en tijdens de succesvolle Deutsche Musikparade en op de Internationale Taptoe Denemarken. Ook heeft de Show- & Marchingband vele mooie marsoptredens verzorgd, zoals tijdens de Nationale Veteranendag in Den Haag en het bekende bloemencorso in Zundert. Naast de vele buitenlandse optredens is Show- & Marchingband AMIGO ook een graag geziene gast in haar thuisstad Leiden, onder andere tijdens de 2/3-Oktober festiviteiten (Leidens Ontzet). De Show- & Marchingband mag zich trots rekenen met een zeer professioneel instructieteam. De jonge en zeer getalenteerde dirigent, arrangeur én muzikaal leider Dennis Hazenoot is op dit moment verantwoordelijk voor het gehele muzikale repertoire. Hij heeft het orkest de laatste jaren naar een hoger niveau weten te brengen. De tamboersectie staat onder leiding van Sander Bergman, tevens tamboer van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. De verantwoordelijkheid voor de marsexcercitie en show is ook in handen van Sander Bergman. De show choreografie is toebedeeld aan Ivo de Soet. Hij is de man die het orkest de fijne kneepjes van het showvak aanleert. Met dit krachtige instructieteam hoopt het orkest zich nog beter te kunnen profileren als een waardig orkest dat garant staat voor prestaties van hoge kwaliteit. AMIGO Leiden heeft naast de Show- & Marchingband ook een succesvolle Stageband.