Komend weekend (30 juni en 1 juli) doet Show- & Marchingband (Jong) ViJoS mee aan de Open Europees Kampioenschappen in Rastede, Duitsland. De deelname aan de Rasteder Musiktage is voor zowel de jeugd als de volwassenband van ViJoS een hoogtepunt in het seizoen.

De Rasteder Musiktage is een driedaags evenement (29 juni t/m 1 juli) wat dit jaar voor de 63ste keer georganiseerd wordt. Uit geheel Europa zijn verschillende deelnemers aangemeld wie strijden voor de winst. Landen als Polen, Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden zijn van de partij. 

Zaterdag 30 juni is ViJoS aan de beurt. Zij voeren hun enthousiaste show Generations als een van de laatste groepen op en hopen zich via deze weg te plaatsen voor een plekje in de finale op zondag. Zo kunnen zij zich plaatsen als Europees Kampioen, wat zij hier al eerder deden in 2009.

Jong ViJoS mag op zondag schitteren met hun marsparade. Waarbij zij al spelend en lopend een verschillend parcours afleggen. Erg spannend want voor heel veel van de leden tussen 6 en 15 jaar is dit de allereerste keer! ’S Avonds wordt er traditiegetrouw met alle deelnemers en bezoekers een groot feest gehouden, waar Smallband ViJoS ook nog eens van zich zal laten horen.

ViJoS kijkt uit naar het komende weekend wat naast presteren ook vooral erg gezellig is. Dat is erg belangrijk voor de club. De gezelligheid en prestaties komen hier samen.

Meer informatie over de Rasteder Musiktage: https://www.rastedermusiktage.de/
Meer informatie over ViJoS: www.vijos.nl