Op 4 november aanstaande zal de Show & Marchingband Sebastianus uit Gendt deelnemen aan het marsconcours 2017 te Schiedam. Het muziekkorps, onlangs aangevuld met enkele talentvolle muzikanten uit de eigen Academy, zal in de aanloop naar dit concours meerdere malen repeteren om op deze wijze een perfect optreden te verzorgen.

De groep, bestaande uit 50 muzikanten, heeft naast de wekelijkse repetities ook extra ‘training’. De marsdiscipline in de exercitie moet extra ingestudeerd worden, evenals de muziek.

Het muziekkorps zal per sectie, maar ook als geheel, streven naar perfectie en zal dit met passie doen. Deze passie is ook nodig om de prestatie van het vorige mars concours te evenaren, dan wel te verbeteren. Het muziekkorps werd toen namelijk 2e van Nederland en zitten nu in de hoogste klasse. Hiermee behoort het muziekkorps momenteel tot de betere korpsen in ons land als het gaat om marsmuziek.

De Show & Marchingband staan onder muzikale leiding van de instructeurs Rob Gerritsen en Ed van Kommer. De marsdiscipline is in handen van choreograaf Wim Jansen