Rastede/Oldekerk-Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” heeft afgelopen weekend goede resultaten behaald tijdens de Open European Championships in het Duitse Rastede.

Zaterdag kwalificeerde het showkorps zich voor de finale door knap tweede te worden met 86.08 punten. Dit resultaat werd zondag verbeterd. Tijdens de grote finale van het Europese kampioenschap behaalde het showkorps 86.33 punten. Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” werd hiermee derde van Europa met maar een heel klein verschil met de nummer 1 en 2. De show ‘The Door’ valt dus ook over de grens goed in de smaak. Begin vorige maand werd Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” nog tweede op het Open Nederlands Kampioenschap van de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in Assen.

Taptoe Emmer- Compascuum

Zaterdag 1 september is ‘The Door’ weer te zien tijdens Taptoe Emmer- Compascuum. Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” zal hier optreden samen met Drum-en Showfanfare Jong Advendo Sneek, Drumband Rhenen, Drumfanfare ESKA Bemmel en Muziekvereniging Metro Scheveningen.

Showkorps 'D.I.N.D.U.A.-OLDEKERK'
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk (NL), dat is opgericht in het najaar van 1959. De bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles). Rood, geel en zwart zijn de kleuren van het uniform waaraan het showkorps te herkennen is. In dit uniform treedt men regelmatig op. In eigen omgeving, maar ook op andere plaatsen in binnen- en buitenland. Het showkorps is een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens neemt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Het showkorps heeft hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigde Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk" als 8ste in de Show-First Division. De tweede beste malletband van het WMC.  De bestaande groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. De muzikanten en de color guards beleven samen veel plezier aan deze prachtige hobby en hopen dit nog jaren te kunnen doen met u als publiek. Meer informatie op: www.showkorpsdindua.nl.