St. Sebastianus uit Gendt is een traditioneel korps. Om deze traditionele kant meer vorm te geven, organiseerde de slagwerkgroep van deze grote muziekvereniging, een slagwerkclinic op zondag 17 december 2017 in hun eigen clubhuis Providentia.

De slagwerk clinic werd gegeven door twee personen; Ed van Kommer en Xander van Kommer. Beide heren zijn actief in de slagwerkwereld, zowel spelend als instruerend. Echter hebben ze een totaal verschillende inslag, Ed komt meer uit de wereld van traditionele marchingbands en militaire korpsen, terwijl Xander juist uit het Amerikaans georiënteerde drumcore wereld komt. In deze clinic werd “best of both worlds” uitgelicht en toegepast. Het grootste raakvlak in beide stijlen is de traditional grip die gehanteerd wordt.

Het doel van het eerste deel van de clinic is dat er voor de slagwerkgroep en jeugdslagwerkgroep om eerst terug te gaan naar de basics van deze stijlen, een verdiepingsslag te maken, nieuwe technieken aan te leren en hoe je goed onderhoud pleegt aan slagwerkinstrumenten uit de marchingwereld.

Als afsluiter was er een uniek slagwerknummer “Intergrade“ geschreven. De titel verklapt het arrangement al. Het is een geïntegreerd arrangement. Het arrangement is speciaal op maat gemaakt voor Jong St. Sebastianus en op maat voor de Show en Marchingband. Het arrangement kan apart van elkaar gemusiceerd worden, maar gezamenlijk kan het ook en klinkt het tot een bijzonder en indrukwekkend geheel.

 

Een mooie dag om op terug te kijken. Ontvangst met een kop koffie en koek, een overheerlijke lunch die we gezamenlijk met alle slagwerkers samen nuttigden en een leuke afsluiting aan het einde van een dag met een uniek gecomponeerd slagwerknummer; “Intergrade”.