Zaterdag 18 april wordt een bijzondere dag voor Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen uit Leiden. ’s Middags vindt op de Leidse Beestenmarkt de jaarlijkse seizoensopening plaats met optredens van Jong K&G en de Show- en Marchingband. ’s Avonds zijn alle orkesten van K&G te bewonderen tijdens het
Voorjaarsconcert 2020. Sinds lange tijd zijn de Leidse muzikanten weer te gast in de voor hun zo vertrouwde Stadsgehoorzaal in Leiden.

Tijdens het Voorjaarsconcert treden alle orkesten van K&G voor het voetlicht met overwegend nieuw repertoire en worden de liefhebbers van mars-, show- en amusementsmuziek op hun wenken bediend. ‘We zijn blij dat sinds vorig jaar de jaarlijkse concerten van K&G weer in ere zijn hersteld’ aldus bandmanager Christiaan Bastiaan. ‘Bijzonder aan het Voorjaarsconcert 2020 is dat wij ons kunnen presenteren in de mooiste concertzaal van Leiden, te weten de Stadsgehoorzaal. Wij bewaren goede herinneringen aan de concerten die wij daar in het verleden hebben gegeven’ weet Bastiaan. De afgelopen maanden is er door alle orkesten hard gewerkt aan nieuw repertoire dat tijdens dit concert ten gehore wordt gebracht. Het wordt ook een écht concert zonder lange verbindende teksten tussen de diverse werken.

Toegangskaarten zijn uitsluitend te bestellen via de ticketshop van de Stadsgehoorzaal in Leiden Voor alle zaken betreffende de kaartverkoop en het reserveren van een rolstoelplaats kan eveneens contact worden opgenomen met de Stadsgehoorzaal. De kaartverkoop voor het Voorjaarsconcert 2020 start op zaterdag 1 februari a.s. vanaf 13:00 uur

Nieuwe geluidsdrager
De show- en marchingband K&G is in januari de geluidsstudio’s in gedoken en is de muziek opgenomen van de succesvolle en nieuwe Rock Solid-show met overwegend popmuziek in de zo kenmerkende K&G-sound. De presentatie van deze nieuwste CD zal tijdens het Voorjaarsconcert 2020 plaatsvinden en vanaf 19 april verkrijgbaar zijn via de webshop van K&G.