Home Showkorpsen Sponsorloop 60-jarig Chr. Fanfarekorps Irene Hasselt

Sponsorloop 60-jarig Chr. Fanfarekorps Irene Hasselt

453
0

Op zaterdag 13 mei hoopt Chr. Fanfarekorps Irene uit Hasselt een muzikale sponsorloop van maar liefst 25 kilometer te volbrengen. Deze sponsorloop wordt georganiseerd in verband met het 60-jarig jubileum van de vereniging. De vereniging haalt geld op voor o.a. de organisatie van een aantal activiteiten in verband met het jubileum, nieuw instrumentarium en de groeiende jeugdopleiding. Een speciale commissie is al geruime tijd bezig met de organisatie van deze geweldige fysieke en muzikale uitdaging.

De leden van de verenigingen zijn groepsgewijs en individueel al druk aan het trainen. De tocht van maar liefst 25 kilometer, waarbij alle kernen van de gemeente Zwartewaterland worden aangedaan vergt namelijk een goede conditie en een stevig uithoudingsvermogen. Zeker omdat de leden tijdens de gehele tocht muziek maken. Startpunt van de loop is Hasselt, waarbij het korps via Mastenbroek en de Kamperzeedijk naar Genemuiden marcheert. Daarna gaat het via Zwartsluis terug naar Hasselt.
Al met al een mooie uitdaging voor een 60 jarige, met gelukkig een grote groep jonge leden. Ook dit evenement maakt deel uit van de activiteiten die er staan gepland voor het jubileumjaar. Op 8 april jongstleden werd er een speciaal praiseconcert gegeven en op 15 juli neemt de vereniging deel aan het WMC op het onderdeel mars. Voor het najaar is er een speciaal jubileumconcert gepland op 4 november.

Op www.irenehasselt.nl en via de facebookpagina https://www.facebook.com/IreneHasseltNL/ is meer te lezen over dit bijzondere evenement en het traject ernaartoe.