Fanfarenzug Strausberg mag zich het komend jaar Europees Kampioen noemen. Tijdens de Rasteder Musiktage wonnen ze op zondag de grote finale van het Europese Kampioenschap. De Duitsers bleven met 85,79 punten nipt Showband Marum (84,50) en het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum (83,88) voor. Mercurius uit Assen pakte met 82,79 punten een mooie vierde plaats. Rodemis en Hattstedt werden vijfde en zesde. 

In totaal plaatsten negen korpsen zich voor de finale. Tijdens de kwalificatie op zaterdag bleef het NFPC met 84,35 punten nog wel Showband Marum (83,63) voor. Uiteindelijk verbeterden de Marumers hun prestatie op de zondag.

Strausberg was door de organisatie al in het finaleprogramma geplaatst, mogelijk omdat ze vorig jaar de Europese titel ook al binnensleepten. Op de zaterdag namen ze deel aan de DCE Contest. Daar behaalde de Fanfarenzug een vijfde plaats met 52.000 punten, ver achter Spirit of ’52 uit Rastede (66.150) en Starriders (65.000).

Het blijkt toch lastig om drumcorps en een fanfarenzug te vergelijken. Ook vorig jaar deed Strausberg mee aan de DCE Contest, terwijl een schaduwjury ze ook beoordeelde in het WAMSB-reglement. Terwijl de DCE jury ze als laatste klasseerden, oordeelde de WAMSB-jury dat de Duitsers de tweede plek verdienden.

De Rasteder Musiktage trokken weer vele duizenden bezoekers naar het sfeervolle wedstrijdpark.

De recaps en uitslagen kun je hier downloaden.