Vanochtend kwam het Coördinatieteam in een uitzonderlijke zitting bij elkaar naar aanleiding van de corona-crisis, de maatregelen van de overheden en de impact hiervan op de aankomende editie van de Internationale Taptoe en de Mars- en Showwedstrijden Lage Landen op 30, 31 mei en 1 juni 2020. De organisatie moet vaststellen dat de uitzonderlijke toestand op dit moment er voor zorgt dat het nagenoeg onmogelijk is te voorspellen hoe de situatie einde mei/begin juni zal zijn. Door de huidige maatregelen van de overheden ligt het socio-culturele leven niet alleen in heel ons land maar ook in de ons omringende landen, volledig lam. Sowieso liggen de repetities en voorbereidende optredens van de deelnemende muziekkorpsen volledig stil. Hierdoor is het voor de korpsen op dit ogenblik alsook de komende weken onmogelijk om zich op een degelijke wijze voor te bereiden op hun deelname aan de wedstrijden. Uiteraard is de organisatie evenzeer bezorgd om de volksgezondheid ; tenslotte komt die op de allereerste plaats, ter bescherming van ieders naasten en zichzelf !

Deze uitzonderlijke omstandigheden in acht genomen heeft het Coördinatieteam vandaag besloten om de aankomende editie van de Internationale Taptoe en de Mars- en Showwedstrijden niet te laten doorgaan op 30, 31 mei en 1 juni 2020, maar te verschuiven naar het Pinksterweekend van 22, 23 en 24 mei 2021.

Het is met ontzettend veel spijt in het hart dat we deze beslissing voor dit jaar aldus moeten nemen, doch menen dat deze beslissing in de gegeven omstandigheden de enige juiste is. Maar we kijken ook meteen hoopvol en vol positieve verwachtingen uit naar volgend jaar. Op deze manier hebben de korpsen die zich voor dit jaar engageerden ook duidelijkheid en kunnen zij hun praktische afspraken en engagementen ten aanzien van hun leden, medewerkers en dienstverleners verder regelen. We willen de korpsen en hun leden maar ook ons trouwe publiek hiermee een positief vooruitzicht geven alsook een hoopvol teken dat onze organisatie er weer vol frisse moed zal staan in 2021 ! Alle korpsen die zich voor 2020 hadden aangemeld ontvingen inmiddels een email met de inhoud van en een toelichting bij de huidige beslissing maar ook meteen de uitnodiging voor de editie tijdens het Pinksterweekend van 2021. Ongetwijfeld zal de organisatiehonger tegen dan des te groter zijn !

Ook de sponsors krijgen eerstdaags nog de nodige communicatie toegestuurd. De organisatie rekent op het begrip van iedereen naar aanleiding van deze beslissing. We zijn ervan overtuigd dat de beslissing van vandaag de enige juiste is, hoe jammer het ook is dat er dit jaar met Pinksteren geen mars- en showmuziek te horen zal zijn in ons stadje. We rekenen erop dat iedereen ons positieve teken van hoop voor 2021 mee wil uitdragen !

Hamont-Achel, 14 maart 2020