Home Evenementen Wedstrijden Thaise bands grijpen de macht op het WMC (2013)

Thaise bands grijpen de macht op het WMC (2013)

289
0

Drie Thaise bands hebben de macht gegrepen op de Showwedstrijden bij het Wereld Muziek Concours. Surasakmontree Brass Band uit Bangkok kreeg na hun sfeervolle optreden het vaandel uitgereikt, nadat ze 93,74 punten scoorden. De top van de traditionelere Nederlandse bands konden in Kerkrade geen potten breken en moesten genoegen nemen met een plaats naast het podium. Op de Mars zagen we in de top van het klassement wel alleen maar Nederlandse bands. K&G Leiden haalde het vaandel terug naar Leiden. Advendo Sneek won de Marsparade.

Voor het WMC wisten we al dat de top-5 in Thailand in Kerkrade te zien zouden krijgen. Maar dat ze ook het hele podium zouden bezetten, was een grote verrassing voor velen. Maar we kregen absoluut wel een flink spektakel voorgeschoteld. Surasakmontree zette prachtige sferen neer op het veld. Vooral ook hun individuele visuele uitvoering was van hoog niveau. Suranari eindigde met 93.00 punten als tweede. Het uitvoeringsniveau van hun show lag te laag om een gooi te doen naar de titel. Wel was hun show één groot spektakel. Pattaya City pakte met een spectaculaire show de derde plaats met 92.82.

De Nederlandse korpsen konden het hoge niveau van de Thai niet aan. K&G Leiden liet zien dat ze in Europa nog steeds de beste zijn. Met 92.50 punten waren ze eigenlijk de enige die nog in de buurt konden komen van de Thai. K&G had een prachtige show, maar liet in de uitvoering wel wat steekjes liggen. Adest Musica (91.63) presteerde sterk en bleef DVS Katwijk (91.58) en het Pasveerkorps Leeuwarden (91.14) voor. Nishihara eindigde als achtste met een energiek programma. Jubal en de Rijnmondband maken de top-10 compleet.

In de First Division won DOS Ulrum met een prachtige Sportshow. Het NFPC uit Dokkum en Jong Advendo eindigden als 2 en 3. In de Marsparade won Advendo Sneek (91.90) voor Pasveer (91.36). Takostu Stiens kreeg het publiek op de banken en verdiende misschien wel meer dan 88,47 punten.

K&G Leiden won terecht de Mars met een hoge score van 93.54 punten. De Floraband verraste met een effectvolle mars en eindigde met 92.39 punten als tweede. Adest Musica wipte op de laatste dag ook nog over DVS Katwijk heen. De Rijnmondband en Exempel Empel eindigden als vijfde en zesde.

Korpsmuziek gaat de komende week rustig kijken naar de recaps en komt nog met een analyse van hoe het One World System volgens ons heeft gewerkt. Ook zullen we nog duizenden foto’s plaatsen en plaatsen we de komende dagen nog een integrale opname van de leuke persconferentie die we na de laatste wedstrijddag hebben gehad.