Zaterdag 3 februari organiseert Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” haar jaarlijkse uitvoering. Het belooft een hele mooie avond te worden.

Op deze avond zal voor het eerst de muziek van de nieuwe show te horen zijn waarvan de titel nog even geheim blijft. Binnenkort maken we hier meer over bekend. Daarnaast zal het A-korps ook een aantal nieuwe straatnummers ten gehore brengen.

Naast muziek van het A-korps kan het publiek ook genieten van de nieuwe shows van United-Northern Winterguard, 2Xtreme Junior, 2Xtreme Cadets en WooDi Percussion Ensemble. Laatstgenoemde zal voor het eerst onder de nieuwe naam optreden.

Dus kom allemaal zaterdag 3 februari naar Sportcentrum Eekeburen. Zaal open: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur en GRATIS ENTREE! Tot dan!

Showkorps 'D.I.N.D.U.A.-OLDEKERK'
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk (NL), dat is opgericht in het najaar van 1959. De bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles). Rood, geel en zwart zijn de kleuren van het uniform waaraan het showkorps te herkennen is. In dit uniform treedt men regelmatig op. In eigen omgeving, maar ook op andere plaatsen in binnen- en buitenland. Het showkorps is een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens neemt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Het showkorps heeft hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigde Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk" als 8ste in de Show-First Division. De tweede beste malletband van het WMC.  De bestaande groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. De muzikanten en de color guards beleven samen veel plezier aan deze prachtige hobby en hopen dit nog jaren te kunnen doen met u als publiek. Meer informatie op: www.showkorpsdindua.nl.