Op initiatief van het Wereld Muziek Concours en in nauwe samenwerking met Vancore Percusion Instruments b.v. is er besloten tijdens het laatste ‘stadion-weekend’ een tweedaagse ‘DRUMLINE BATTLE’ te organiseren.

‘Drumline battle’ is een geweldig fenomeen dat vooral in Azië en Amerika enorm aan populariteit wint. Het is een fantastisch moment waar drumlines van slagwerkgroepen en marching percussion ensembles kunnen schitteren in een felle strijd. Een strijd die staat voor vakmanschap, spektakel, creativiteit, expressie, choreografie en bovenal voor collegialiteit en vriendschap!

‘Elke slagwerkgroep kan meedoen, ongeacht bezetting of niveau!’

Laat je talenten en creativiteit zien in een energiek optreden waarbij je letterlijk oog-in-oog staat met je tegenstander en DO THE UNEXPECTED. Verras je concurrent, overtroef ze en……drink er na afloop eentje op en vier je gedeelde passie voor dezelfde hobby!

De ‘drumline battle’ zal op zaterdag 29 en zondag 30 juli plaatsvinden, buiten het Roda JC-stadion bij de Vancore-stand en start om 10.00 uur.

Spelregels
– slagwerkgroepen staan tegenover elkaar opgesteld in een 12×12 meter “battle-zone” gescheiden door een neutrale zone van 2 meter
– elke slagwerkgroep doet twee performances, afgewisseld met de performance van de tegenstander, die elk tussen 1.5 en 2 minuten duren (groep 1 – groep 2 – groep 1 – groep 2). De totale battle tussen deze twee groepen duurt dus tussen de 6 en 8 minuten
– het aantal slagwerkers per deelnemende groep is minimaal 3 en maximaal 30
– de instrumenten moeten gedragen worden door de speler
– de winnaar wordt direct aangewezen door de juryleden

Slagwerkgroepen kunnen zich inschrijven bij Hans Asscheman (asscheman@hotmail.com)

– Er zijn geen kosten aan deelname verbonden 
– Deelnemers krijgen gratis toegang tot de tribune van het WMC
– Beide dagen is een “DRUMLINE BATTLE trofee” te winnen, beschikbaar gesteld door Vancore Percussion Instruments b.v.

Er wordt gejureerd op

– presentatie & expressie
– techniek
– originaliteit & overall

Doe jij mee met jouw slagwerkgroep? mail Hans: asscheman@hotmail.com aanmelden kan tot 22 juli!