Zaterdag 2 september werd in Amersfoort de jaarlijkse taptoe weer georganiseerd.
Vanaf het clubgebouw van Juliana Amersfoort vertrokken de orkesten met een korte streetparade richting de hof in het centrum van Amersfoort.

Rond half acht werd het aanwezige publiek opgewarmd door de Valleibloazers uit Amersfoort, en om 20.00 volgde de opening door een gezamenlijk nummer van 3 orkesten van Juliana Amersfoort. Na deze opening kon de taptoe echt beginnen!

https://youtu.be/QQg2XU7hpNg

Het eerste optreden van de avond werd verzorgd door Drum en Dans Juliana. Deze slagwerkers met een verstandelijke beperking brachten vanavond 2 nummers. Deze werden met veel enthousiasme gebracht. Heerlijk om te zien dat deze mensen hier zo enorm van genieten. Een mooie toevoeging voor deze taptoe!

Het eerste showoptreden van de avond werd verzorgd door Showharmonie OBK uit Rhenen. Zij brachten hun show “Pole Position” vol overgave aan het Amersfoortse publiek. Een fijne show om te zien, waarin het reizende circus van de Formule 1 centraal staat.

Na OBK was het de beurt aan Show- en Marchingband Jong Juliana uit Amersfoort. Met hun show “Millennium” hadden ze het publiek op hun hand. Complimenten voor de fluitiste in de band, deze bracht als enige fluitiste een mooie solo ten gehore. En ook nog eens zonder bladmuziek. Erg knap!

Het volgende optreden werd verzorgd door de gastheer van de avond Show- en Marchingband Juliana Amersfoort. Met hun show “Rocketman” wisten ze het publiek goed te vermaken. Wat een power komt er uit dit orkest zeg, het is bijna onmogelijk om niet mee te bewegen.

Na het geweld van Juliana was het tijd voor het volgende toporkest. De Floraband betrad vanuit de imposante Sint Joriskerk het taptoeterrein om hun WMC-show “Queen Remastered” te presenteren. De heerlijke Floraband sound galmde over het terrein en menig toeschouwer neuriede de nummers van Queen mee.

Na de Floraband was het alweer tijd voor het laatste showoptreden van de avond. Uit Leiden betrad Show- en Marchingband AMIGO het veld voor hun show “Key of love”. Met de heerlijke Leidse sound nam AMIGO ons mee langs artiesten als Beyonce, Phil Collins en Aerosmith en wist het publiek te raken.

Na het optreden van AMIGO, marcheerde Juliana nogmaals op om het mooie werk “Wings” ten gehore te brengen. Hierna volgde een korte finale met het koraal en taptoe signaal, welke gespeeld werd vanaf de Sint-Joris kerk, gevolgd door het Wilhelmus. Hierna marcheerden de orkesten het veld af en kwam er “na een intiem onderonsje van de maîtres van AMIGO en Juliana” een eind aan een goed georganiseerde taptoe Amersfoort met een heel mooi deelnemersveld. Een taptoe om van te smullen!


Video en tekst: Sander van der Pol