Op donderdag 12 april zal het jaarlijkse voorjaarsconcert van de Flora Band orkesten plaatsvinden. Tijdens dit concert, waarmee traditioneel het nieuwe seizoen wordt ingeluid, zullen de Jong Flora Band, de Flora Band en de Flora Brass hun nieuwe stukken voor dit seizoen aan het publiek presenteren. Extra bijzonder is dat de Flora Band dit jaar 50 jaar bestaat. Om die reden hebben ze een prachtig stuk cadeau gekregen van oud-dirigent Maarten Verhoef, die dit stuk speciaal voor hen heeft geschreven. Zij zullen dit koraal op deze avond voor het eerst spelen. Daarnaast hebben de muzikanten van de Flora Band een mars cadeau gekregen van hun eigen dirigent, Gerben Kralt, ter ere van hun behaalde winst op het Wereld Muziek Concours 2017. Deze mars, geschreven door Dennis Hazenoot, heeft ook tijdens dit concert zijn primeur.

Flora Band bestaat 50 jaar!

De dames en heren van de Flora Brass geven dit toch al feestelijk concert een extra tintje door de aanwezigheid van zangeres Lisa van Arend. Zij zal een nummer samen met Flora Brass zingen.  Voor de leden van de Jong Flora Band is dit optreden altijd een spannende avond. Veel leden spelen deze avond voor het eerst een concert mee en dat voor een volle zaal! De avond zal afgesloten worden met een gezamenlijk stuk, waarbij alle jeugdleden samen met de Flora Band en de Flora Brass een mars zullen spelen.

Het voorjaarsconcert is dus al met al zeker de moeite waard om mee te maken. Het concert wordt gehouden in de Immanuelkerk, Kerkstraat te Rijnsburg. De zaal is om 19.00 open en het concert begint om 19.30 uur. Entree is gratis, graag tot dan!