Het WMC maakt veel los. De korpsen die ‘met goede punten wegkomen’ zijn blij, terwijl er ook altijd deelnemers zijn die ‘tegenvallende scores’ moeten verstauwen. Vandaag gebeurde er in het PLS ook weer van alles. Het Kamper Trompetterkorps had flinke ambities, zeker na hun score van 89,00 punten tijdens het ODSC in Assen. Maar uiteindelijk juichde men vooral bij Crescendo Opende! 

Met hun score van 85,06 punten waren ze niet blij. En dat lieten ze na de prijsuitreiking nog even horen. Alle frustratie kwam eruit. En we hopen dat het heeft opgelucht.

Crescendo daarentegen. Op de show scoorden ze zilver: 79,42 punten. Maar even daarvoor hadden ze op de Marsparade een meer dan fenomenale 90,13 punten behaald. En daarmee behaalden ze de dagprijs, vlak voor het Taiwanese Chien Kuo, die volgens ons ook zeker een score van 90 punten (en misschien wel meer) verdiende in de showwedstrijden! Hoe ziet blijdschap eruit? En als je drie jubilarissen (10 x WMC!!!) op een rijtje zet? We spraken met Fokko Tolsma, Tjipke en Greet Nieuwland!