WMC-jurylid George Oliviero (75) heeft donderdag om medische redenen zijn werkzaamheden voor het Wereld Muziek Concours moeten stopzetten. De Amerikaan kan komend weekend zijn rol als jurylid van de Mars- en Showwedstrijden niet vervullen. Zijn taak bij de visuele beoordeling van de show- en marsparadedeelnemers wordt overgenomen door Linda Moorhouse. Het onderdeel van Moorhouse (effect) zal worden waargenomen door de voorzitter van het juryteam, Henk Smit.

‘Onze belangrijkste zorg is nu dat George snel herstelt,’ zegt Smit. ‘We moeten afwachten hoe zijn toestand zich de komende dagen ontwikkelt. Wat betreft de taakverdeling hebben we ervoor gekozen om zijn afwezigheid binnen het bestaande juryteam op te vangen. De huidige juryleden zijn beter ingevoerd in het systeem dan eventuele externen en op deze wijze kunnen we de ingezette lijn in de jurering continueren.’

Het is op dit moment nog niet duidelijk of Oliviero tijdens het laatste weekend van de Mars- en Showwedstrijden – op 29 en 30 juli – zijn taak weer kan hervatten.

De redactie van Korpsmuziek.nl wenst dhr Oliviero een voorspoedig herstel toe.