De kersverse WMC-kampioen Takostu Stiens treedt op zaterdag 14 oktober op tijdens Proud on Stage. Meteen nadat de Stiensers de titel pakten op het onderdeel Marsparade is Takostu gevraagd of ze een deel van hun Marsparade willen laten zien tijdens het totaaltheaterspektakel in Stadsschouwburg De Harmonie. De organisatie van Proud on Stage is trots  en ontzettend blij dat Takostu is ingegaan op het verzoek.

Proud on Stage heeft nu twee WMC-kampioenen op het programma staan, want naast Takostu is ook Pasveerkorps Leeuwarden (WMC-kampioen Show) van de partij. Met de deelname van Bicycle Showband Crescende Opende (vierde op Marsparade) en Advendo Sneek (Vice WMC-kampioen Marsparade) is de gehele top-4 van het spectaculaire onderdeel ‘Marsparade’ compleet. De Marsparade is ooit bedacht om vooral het publiek tijdens het WMC en andere optredens te kunnen vermaken.

“Het is ongelooflijk dat de nieuwe gemeente Leeuwarden straks twee WMC-kampioenen herbergt”, zegt artistiek leider Piet van Houten. “Deze wedstrijd vond afgelopen maand plaats in het stadion van Roda JC en het wordt gezien als de Olympische Spelen voor de blaasmuziek. We hadden het Pasveerkorps, dat verrassend het onderdeel Show won, al in de line-up staan. Toen Takostu de Marsparade won, hoefden we niet lang te twijfelen. Het publiek van Proud on Stage verdient het gewoon om de mooiste stukken uit deze bijzondere Marsparade te zien, waarmee Takostu maar liefst 94,42 punten heeft behaald. Gelukkig konden we ook snel met deze enthousiaste club tot een overeenstemming komen.”

Proud on Stage is een totaaltheaterspektakel met muziek, zang, dans en show. Eerder al werd bekend dat de organisatie het wereldberoemde Top Secret Drum Corps uit het Zwitserse Basel heeft gecontracteerd. “Zij hebben regelmatig op de grote mondiale taptoes gestaan, zoals in Edinburgh, Basel, Halifax en Moskou. We wilden niets liever dan deze topact weer eens naar Leeuwarden halen. Gelukkig is dat ook gelukt.”

Daarnaast kan het publiek tijdens Proud on Stage genieten van topzangeres Elske DeWall, die samen met Brassband Soli Brass een aantal nummers ten gehore gaat brengen. Ook zijn er optredens van Popkoor Djemm, dansgroep Avant Garde Collective (winnaars tv-programma Battle on the Dancefloor), European X, Popkoor First Beat en T-Brass in de afterparty ’s avonds.

“Wereldberoemde Zwitserse precisie, fietsende muzikanten, artistieke dans, zang van topniveau, spectaculaire showkorpsen en twee WMC-kampioenen. Heel veel beter kan onze line-up niet zijn. En dat blijkt ook wel uit de kaartverkoop, die goed loopt. Zo zijn er voor de avondvoorstelling nog maar een paar honderd kaarten te koop”, aldus Piet van Houten.

Proud on Stage vindt op zaterdag 14 oktober plaats in de grote zaal van De Harmonie. Er zijn voorstellingen om 14.30 en om 19.45 uur. Kaarten zijn te koop via deze link: http://bit.ly/2vijpBw.