Het laatste weekend van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade staat voor de deur en voor de muzikanten van het Jachthoornkorps Showband Urk breken een aantal spannende dagen aan. Het is namelijk de allereerste keer dat ze deelnemen aan “de Olympische spelen” van de korpsmuziek in Nederland. Ze mogen hun opwachting maken op zaterdag 29 juli in het laatste weekend en zijn dan ook enorm vereerd.

De muzikanten van het voormalige eiland Urk delen lief en leed op hun Facebook pagina en Youtube kanaal. Janita moet haar plekje in de show leeg laten omdat ze in verwachting is van een kleine, Jan neem iedere zondagavond de repetitieplanning met zijn vrouw door en Albert Henk is blij met de extra repetities.

Het WMC van Janita en Berdien

Het WMC van Jan

Het WMC van Barbara en Albert Henk

Vrijdag 28 juli zal Jachthoornkorps Showband Urk de vernieuwde show “the Sound of Nature” presenteren aan de Urker bevolking en belangstellenden. Dit om 20:15 uur op Sportpark de Vormt te Urk.

De muzikanten hebben er enorm veel zin in zullen zaterdag om 12:08 uur optreden in het Parkstad Limburg Stadion. De show is tevens live te volgen in de livestream vanuit Kerkrade via Korpsmuziek.nl (komt zaterdag online). Hier zijn ook alle verslagen en duizenden foto’s terug te vinden.

Showband Urk
Showband Urk is een actieve vereniging met een Jachthoornkorps, Jeugdkorps en Kidskorps. Het Jachthoornkorps van Showband Urk is al jaren een enthousiaste ambassadeur van de jachthoornmuziek in Nederland. Een muzieksoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt. Zo spelen in Noord-Nederland nog slechts twee korpsen met een jachthoornbezetting in Es/des, waaronder ons korps. Showband Urk houdt de jachthoornmuziek echter springlevend! De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, een sound die door het publiek erg gewaardeerd wordt.