Na drie jaar van afwezigheid zal er op 2 juli weer een Taptoe in Stiens georganiseerd worden! Om 15:30 uur marcheert de eerste showband het kunstgrasveld op naast het clubgebouw van Takostu.

Het is de Stichting Taptoe Stiens in korte tijd gelukt om een aantal mooie showbands uit te nodigen: De Show- en Drumfanfare METRO uit Scheveningen, een orkest met een hele mooie bezetting, brengt hun nieuwe taptoeshow: “Een Wereld van Verschil!” Een show geïnspireerd op de kracht van vriendschap en verbondenheid. Na het gemis van het niet kunnen optreden willen ze er samen met het publiek weer een feestje van maken met bekende nummers van de Vrienden van Amstel Live! De Jeugdband van Takostu laat ook zien waarom muziek maken zo leuk is en nodigt alle jeugdige bezoekers uit om in de week na de taptoe eens bij de lessen van Takostu te komen kijken! De Graham Lowlanders Pipes & Drums uit Leeuwarden zijn een mooie afwisseling in de taptoe; met hun traditionele Schotse stijl laten ze hun doedelzakken horen in prachtige uniformen. De 50 jonge leden van Drum- & Showfanfare Jong Advendo & Show Girls Sneek laten in Stiens hun nieuwe show zien met veel eigentijdse en herkenbare muziek. De imposante jeugdband uit Sneek zal op zaterdag 23 juli met deze show deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De drumfanfare DSG is een uniek project van de drie drumfanfares uit de Waadhoeke. Drum- en Showfanfare CMH Menaldum, Drumfanfare Concordia Sexbierum en Drumfanfare Oranje Minnertsga werken officieel vanaf 2022 samen onder de projectnaam DSG: “Door Samenwerking Groot”. Natuurlijk mag ook de eigen Stienser Showband Takostu niet op de taptoe ontbreken. Takostu maakt zich op om het laatste weekend van juli in Kerkrade deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours en laten tijdens de taptoe alvast een tipje van de sluier zien. Na de taptoe is er voldoende gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en drankje!

Gelukkig hebben een groot aantal sponsoren en subsidies gezorgd dat de Stichting Taptoe Stiens de begroting dekkend kon krijgen. Mede door een bijdrage van de Boelstra Olivier Stichting, Plaatselijk Belang Stiens, Leeuwarder Ondernemers Fonds en Old Burger Weeshuis is het mogelijk om er een gratis evenement van te maken. Een vrijwillige bijdrage na de taptoe wordt wel erg op prijs gesteld.

Van 15:30 tot 18:30 uur Taptoe Stiens op het sportcomplex, de toegang is gratis

Info, route en parkeren: www.taptoestiens.nl