Home Showkorpsen North Frisian Percussion Corps kampioen middenklasse op ODSC Assen

North Frisian Percussion Corps kampioen middenklasse op ODSC Assen

311
0

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum is zaterdag kampioen geworden in de Middenklasse op het Open Dutch Showcorps Championship in Assen. In alle klassen werd het NFPC ook nog derde van alle deelnemende korpsen, zelfs tussen de topklasse korpsen!

De Open Dutch Showcorps Championships is sinds 1999 hét jaarlijks wedstrijdevenement voor showkorpsen in Nederland. Het evenement kent een dag- en avondprogramma waarin alle klassen vertegenwoordigd worden. Sinds januari 2016 erkent de landelijke bond de KNMO, het ‘Open Nederlands Kampioenschap’ van de ODSC voor de basis- midden- en topklasse.

Kampioen in de middenklasse is een beloning voor het vele repeteren. Het afgelopen jaar is er keihard gewerkt aan de show “Se7en!” ter voorbereiding van Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het North Frisian Percussion Corps zal op zondag 9 juli 2017, in het eerste weekend van het WMC te zien zijn en het opnemen tegen 250 orkesten, afkomstig uit meer dan 30 verschillende landen verdeeld over vijf continenten.

Kijk voor meer informatie op www.nfpcdokkum.nl