De taptoe in Ede is al ruim 30 jaar een begrip in Nederland en daar buiten. Het Openluchttheater vormde 30 jaar lang daarvan het decor. Na vorig jaar één editie tijdens de Edese Heideweek in het centrum te hebben georganiseerd door St. Muziekstad Ede, vond nu afgelopen zaterdag de 1ste Indoor Taptoe Ede plaats in sporthal De Peppel.

In een uitverkocht huis was een prachtig programma aan deelnemers samengesteld. IREN3 verzorgde het voorprogramma en de pauzetijd. De jeugdshowband van IRENE beet het spits af in het hoofdprogramma. En dat deden zij zeer verdienstelijk. Deze band maakt progressie en dat willen zij ook laten zien straks tijdens het showconcours in Schiedam op zaterdag 3 november a.s. Victory uit Den Haag was de volgende gast die een show presenteerde met bekend in het gehoor liggende muziek. Een mooie grote band die het publiek goed bespeelde. Mooi dat zij weer helemaal terug zijn.

Juliana Amersfoort was het 3de korps voor de pauze. Het was hun laatste optreden met deze show en het publiek kon hun stijl en mooie muziek zeer waarderen. Het was een foutloos en enthousiast optreden. Na de pauze was als eerste het Kamper Trompetter Korps aan de beurt. In een wat kleinere samenstelling als we de laatste tijd van hen gewend waren werd een degelijke show uitgevoerd in hun bekende stijl. Daarna betrad de Floraband uit Rijnsburg de showvloer. Met hun bekende Engelse stijl inclusief doedelzakspeler werd een prachtige show gebracht en was de muziek weer uitstekend verzorgd. Dat kon het publiek, dat overigens uit alle windstreken naar Ede was afgereisd, uitstekend waarderen. Als laatste was natuurlijk de eigen Showband IRENE uit Ede aan de beurt. Het was hun eerste taptoe gespeeld op hun volledig nieuwe instrumentarium van System Blue. De kenner heeft dat kunnen horen. Voor eigen publiek werd een zeer overtuigend optreden, zowel op muzikaal- als showgebied uitgevoerd. Een puike afsluiting van deze taptoe.

In een sfeervolle verlichte sporthal werd met het koraal abide with me, het taptoesignaal en het Wilhelmus deze mooie taptoe afgesloten. De deelnemende showbands en het in grote getale aanwezige publiek hadden genoten en gingen dus zeer voldaan naar huis.

In verenigingsgebouw de KEI vond nog een afterparty plaats die tot in de late uurtjes heeft geduurd.