De feestelijke jubileumeditie van Flower Parade Rijnsburg rijdt op 14 augustus 2021. Het verbod op evenementen tot 1 september a.s. vanwege de coronacrisis is duidelijk en geldt ook voor het Rijnsburgse Bloemencorso. Het bestuur van Stichting Rijnsburgs Bloemencorso heeft begrip voor deze beslissing van de overheid. Veiligheid en gezondheid voor iedereen staan immers voorop.

Voorzitter Dirk Hogervorst: “We waren met het team al maanden in voorbereiding om een schitterende 75e parade te laten rijden. De laatste maand hebben we natuurlijk wel rekening gehouden met de mogelijke impact van de Coronacrisis. Als het maar enigszins mogelijk was geweest en toegestaan, hadden we een bescheiden parade op de weg kunnen brengen. Een groot deel van onze partners was bereid medewerking te verlenen. Het verbod betekent dat we hierover geen beslissing hoeven te nemen. Er mag helaas niet worden gereden.”

Flower Parade Rijnsburg zou op 8 augustus a.s. rijden met het thema ‘Feest!’. Dit thema was speciaal gekozen vanwege de 75e editie. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het Rijnsburgse Bloemencorso niet wordt gehouden. Vorig jaar werd vanwege een flinke storm niet gereden, maar was er wel een drukbezochte indoor editie. Ook stonden de praalwagens op zondag opgesteld op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Het bestuur van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso gaat alles in het werk stellen om de parade van 2021 de mooiste ooit te laten worden. Het thema ´Feest!´ blijft gehandhaafd en we gaan ervan uit dat de Flower Parade in 2021 extra feestelijk zal worden.”