Het team van KM Radio heeft vandaag Advendo Sneek (Wereldkampioen Marsparade) en DVS Katwijk als koploper op de Mars, Championship Division zien excelleren. Wat een fantastische optredens! De druiven zijn best een beetje zuur in Stiens, Leiden, Sassenheim en Rijnsburg. Maar morgen zijn er nieuwe kansen op de Showwedstrijden.

Het was tof dat Henk Smit twee Amerikaanse juryleden meenam naar onze podcast: Brian Dix (USA) en Jason Burcham (UK). Hoe beleven zij het WMC? En hoe kijken zijn naar het diverse deelnemersveld? En hoe belangrijk is inspiratie

Vanuit het WMC House blikken we terug op een bizarre en fantastische WMC-dag. DVS neemt met een score van 96,69 punten een voorschot op de Wereldtitel. Daar konden de andere Bollenstreekkorpsen niet aan tippen. DVS zette een nieuwe standaard neer! We spreken met Alderik van Duijn en Eduard Veldkamp van DVS.

Advendo Sneek pakte alvast de wereldtitel op de Marsparade. Richard Kampstra vertelt licht geëmotioneerd over zijn bijzondere dag en de prestatie van Advendo. Vanuit Takostu (2e) en Crescendo (3e) schuiven ook Jente Visser, Daphne Vosseberg en Leonard Tolsma aan.

Maar ook in de World Division werd goed gescoord. Zo leidt VLS Wezep nu de Showwedstrijden en dus praten we ook met Erwin de Jong, visueel instructeur. En vergeet ook niet hun eerste prijs met lof in de Mars, Championship Division. We praten ook nog even na met Pascal Melse van Rheden: ook zij hebben er een mooie dag op zitten.

Oh ja! Shoutout naar de fantastische drumfanfare van Hasselts Fanfare! Toppers!

Beluister de podcast via Spotify of Anchor. Of klik op één van de embeds in dit artikel!