Home Orkesten ATK Brass beleeft op Koningsdag zijn première en laat Arnhem swingen!

ATK Brass beleeft op Koningsdag zijn première en laat Arnhem swingen!

350
0

Na 3 maanden van voorbereiding maakte ATK Brass zijn opwachting in het Arnhemse Stadhuis. Een prachtige première voor een groot publiek dat flink meedeed tijdens de uitvoering van I Want You Back van the Jackson 5 en All About That Bass van Meghan Trainor.

ATK Brass komt voort uit het Arnhems Trompetterkorps waar de muzikanten klaar waren voor een nieuw avontuur. Dat het anders moest dan voorheen dat liet geen twijfel en gezien de reacties van het publiek is de nieuw ingeslagen weg een goede keuze geweest. Als je al van een stijl kunt spreken laat deze zich het best beschrijven met pop, funky, jazzy en swing. Als je besluit het anders te gaan doen dan moet je het ook goed aanpakken en niet bang zijn. Hardrock is dan ook gewoon opgenomen in het repertoire. In de mondelinge aankondiging voorafgaand aan Welcome to the Jungle van Guns ’n Roses wordt het publiek gewaarschuwd want kan wel even schrikken zijn dat er rauwe gitaarsolo gespeeld wordt door een trompettist. Gelukkig is er voor de liefhebber ook het lieflijke I Will Always Love You van Whitney Houston dat weer zorgt voor een beetje rust.

Bij nieuwe muziek hoort ook een nieuwe uitstalling en na lang zoeken is er gekozen voor blauwe kostuums die te combineren zijn met steeds andere gadgets, stropdassen, strikjes en hoeden. Hierdoor ziet de groep er altijd perfect uit maar toch speels en ongedwongen. Op de foto’s zie je de outfit voor Koningsdag, een strik in zowel oranje als ook in rood-wit-blauw of een oranje stropdas die soms keurig maar ook losjes gedragen wordt.

De banners met hierop informatie over ATK Brass zijn in de bekende ATK kleuren en het ook vertrouwde logo heeft zijn plaats. Naast het webadres en de citymarketing slogan Music made in [Arnhem] bevat het ook de uitnodiging Join us! en dát staat er niet voor niets.

www.atkbrass.nl
www.facebook.com/atkbrass