Op zaterdag 23 september is er bij Juliana Amersfoort met een drukbezochte afscheidsreceptie officieel afscheid genomen van dirigent Bart van Meijl. De bijeenkomst startte met een kort optreden door Juliana waar Bart nog één keer als dirigent optrad. De WMC mars “Miles from Home” werd voor deze dag omgedoopt in “Meijl from Home”. Ook een deel uit de show werd gedaan waarbij de Juliana dames ditmaal niet het publiek bespeelden met hun uitdagende poses maar zich nu helemaal op Bart richtten.

Na het korte optreden van Juliana sprak voorzitter Gabriel Witteveen Bart en zijn Chantal toe. Veel, heel veel, heeft Bart voor onze vereniging betekent en daarom werd hij door Gabriel benoemd tot lid van verdienste. Een geheel terechte beloning voor al zijn inzet en een mooie manier om Bart bij onze vereniging betrokken te houden.

Bart stelde zelf zijn opvolgers Dennis Hazenoot en Gerben Kralt voor aan alle aanwezigen. Voor de muzikanten van Juliana al geen onbekenden meer maar voor vele andere aanwezigen een eerste ontmoeting met de nieuwe dirigenten. Met zoveel mensen was het voor Dennis en Gerben een mooie gelegenheid om de vereniging beter te leren kennen. Mooi was het om te zien hoe ook direct de verbinding werd gezocht met Bernhard dirigent Marcus Wiebenga. Een goed begin van hopelijk een volgende succesvolle fase in de vereniging.

Wie Bart kent, weet dat hij graag het laatste woord heeft en zo ook nu. Hij sloot het formele deel af met een dankwoord en keek terug op zijn tijd bij Juliana. Bart: “De manier waarop de leden zich verbonden voelen met elkaar en de vereniging is van enorm grote waarde, iets om heel zuinig op te zijn” Daarna sloot hij af met een mooie boodschap voor een ieder: “De muziek is het middel, het doel is om vereniging te zijn voor de leden”

Na het officiële deel namen vele mensen, van 1 tot 86 jaar oud, met een persoonlijk woordje afscheid van Bart. Het meest uitgesproken zinnetje even herhalen: “Het was top Bart, bedankt!!” Bij deze zin sluiten bestuur, instructieteam en muzikanten zich van harte aan.

Om Juliana te volgen: www.juliana-amersfoort.nl of www.facebook.com/julianaamersfoort