Home Showkorpsen Drumfanfare en majorettes Wilhelmina uit Rijssen gaan stoppen

Drumfanfare en majorettes Wilhelmina uit Rijssen gaan stoppen

285
0

Dat het al jaren niet zo goed ging met de drumfanfare van Wilhelmina was algemeen bekend. Het ledenaantal liep steeds verder terug. Om dat aan te pakken heeft de drumfanfare de afgelopen jaren van alles geprobeerd. Met gastspelers van verschillende verenigingen, hulp vanuit het orkest, deelname aan de Winds-divisie van Colorguard Nederland (CGN), pr-actie na ledenwerfdag na straatoptreden… maar niets bood een oplossing voor lange termijn.¬†Vorige maand werd de drumfanfare nog kampioen in de A-Klasse van CGN Indoor Winds. Een hele prestatie, ondanks alle tegenslag. Maar zelfstandig optreden, zonder hulp van buitenaf, was al anderhalf jaar niet meer mogelijk.

Het ons te moeten mededelen dat de drumfanfare afgelopen woensdagavond heeft besloten de stekker eruit te trekken. Daarmee komt er helaas een eind aan 60 jaar drumband/-fanfare in Rijssen. Door het besluit van de drumfanfare missen de majorettes nu ook gelegenheden om zich te presenteren. Ook zij hebben daarom besloten het onderdeel op te heffen.

De al geplande optredens worden nog uitgevoerd. De drumfanfare en majorettes zullen nog twee keer te zien zijn. Op 16 juni tijdens de avondvierdaagse in Rijssen en op 24 juni tijdens de School- en Volksfeesten in Goor. Tot die tijd repeteren beide groepen ook nog wekelijks.

Martin ter Denge van Wilhelmina: “We bedanken de betrokken leden en de vrijwilligers voor hun muzikale bijdrage, hun gezelligheid en hun jarenlange inzet voor de vereniging.”