Deze week wordt alweer de 103e Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Aan het wereldberoemde wandelevenement doen jaarlijks ruim honderd Katwijkers mee om na afloop het felbegeerde Vierdaagsekruisje in ontvangst te nemen. Dit jaar worden ze op de laatste dag nog eens begeleid door zo’n 100 extra Katwijkers: zowel de Marchingband als de Junioren van de Chr. Muziekvereniging DVS zullen samen met de wandelaars de Via Gladiola gaan betreden.

Het blijft een fantastisch evenement. Ruim 47.000 wandelaars, waaronder 5.900 militairen lopen verschillende afstanden in de vier dagen van de tocht, variërend van 30 tot 50 km. Een internationaal feest want het aantal nationaliteiten bedraagt 77, van Australië tot aan Zuid-Korea. En natuurlijk weer een heel contingent uit Katwijk. Niet alleen de lopers zelf maar ook vele familieleden en vrienden die hen komen aanmoedigen en willen proeven van de unieke sfeer in de binnenstad van Nijmegen.

Op de laatste dag worden de deelnemers feestelijk onthaald in Nijmegen. Zij worden dan toegejuicht door vele duizenden toeschouwers op de vele tribunes aan het einde van de route maar ook langs de gehele route. Beladen met vele bossen gladiolen kunnen de lopers hun laatste meters afleggen. En ze worden begeleid door een aantal muziekkorpsen, die de vermoeide lopers nog een hart onder de riem zullen steken. Dit jaar ook door zowel de Marchingband en de Junioren van DVS Katwijk.

Fotowedstrijd

Een hele eer en een geweldige belevenis voor de Katwijkse muzikanten om tussen de tienduizenden toeschouwers door de vermoeide lopers naar de eindstreep te mogen begeleiden. Speciaal voor deze gelegenheid heeft DVS voor alle Katwijkers en andere fans in Nijmegen een wedstrijd uitgeschreven. Maak een foto of video van één van beide orkesten die de kijker van de unieke sfeer van de Vierdaagse laat proeven. De kunstwerkjes mogen worden gemaild naar prf@dvskatwijk.nl . De vijf mooiste foto’s worden gebruikt op de social media van DVS en de makers worden beloond een mooi pakket CD’s en DVD’s van DVS.