Bandmanager Alderik van Duijn had een mooie primeur tijdens de nieuwjaarsreceptie van DVS bij de presentatie van de agenda 2019. De Marchingband is vastgelegd voor deelname aan ‘The Princely Liechtenstein Tattoo 2019’ van 4 september tot en met 7 september 2019 in Liechtenstein. Decor: de schitterende burchtruïne Schellenberg uit de 13e eeuw.

Geen gebruikelijke taptoe-venue: het Vorstendom Liechtenstein, een dwergstaat ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk. Bekend als wintersportoord en belastingparadijs. Vorst Hans Adam II is het staatshoofd en met een grens van 77,9 km lang is Liechtenstein het op vijf na kleinste land in de wereld. Een welvarend en sterk geïndustrialiseerd landje.

Toch vindt hier sinds 2012 al de 7e Princely Liechtenstein Tattoo plaats die dit jaar geheel in het teken staat van 300 jaar Liechtenstein. Drie taptoes voor 5.500 toeschouwers op de binnenplaats van de sfeervolle ruïne. Bovendien nog een grote parade in de volledig verkeersvrije binnenstad van de hoofdstad Vaduz.

Alderik van Duijn: “De organisatie heeft DVS aan het werk gezien en benaderde ons dit najaar of het mogelijk was dat wij naar Liechtenstein konden komen. De onderhandelingen liepen voorspoedig en op 4 september 2019 zullen wij in het vliegtuig stappen naar Zürich in Zwitserland en vanaf daar vervoerd worden naar Liechtenstein. DVS is één van de hoofdacts van de show en er wordt veel van ons verwacht”.

De bijzondere arena van de burcht zorgt waarschijnlijk voor aanpassingen aan het optreden. Van Duijn: “De oppervlakte van de taptoevloer is niet zoals we zijn gewend. Dit betekent dat we een bijzonder samengesteld optreden zullen verzorgen met veel elementen uit onze shows en marsenprogramma. In samenwerking met de werkgroep Marchingband zullen we dit in de komende maanden verder uitwerken. Het is juist de charme van deze taptoe met een zeer directe wisselwerking tussen orkesten en publiek. De organisatie wil dan ook niet de grootste taptoe van Europa worden maar één vol charme en sfeer”.

Er zijn ruim 300 deelnemers verdeeld over militaire en burgerorkesten en showgroepen. Aan de Parade doen 500 deelnemers mee. Naast het deelnemen aan deze sfeervolle taptoe kunnen de muzikanten ook genieten van een prachtig en fotogeniek land, een heerlijk hotel en een gastvrije verzorging door het team van The Princely Liechtenstein Tattoo.