Home Evenementen DVS presenteert WMC-programma op try-out bij VV Katwijk

DVS presenteert WMC-programma op try-out bij VV Katwijk

1752
0

Op zaterdag 8 juli presenteert de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) het WMC-programma tijdens een try-out bij VV Katwijk. De Junioren en Marchingband geven een voorproefje van de marsen en show die zij in het laatste WMC-weekend op 29 juli opvoeren. Het programma start om 16.00 uur en toegang is gratis. Big Band Plus verzorgt de muzikale omlijsting rondom de try-out.

Voor het eerst in het bestaan van DVS nemen zowel de Junioren als de Marchingband deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Voor de Junioren is het hun debuut. Zij doen mee met de marswedstrijden en komen uit in de First Division. De Marchingband neemt voor de negende keer deel aan het WMC en komt uit in de World Division op de onderdelen mars en show. Muzikanten, instructieteams en begeleiding zijn druk bezig met het perfectioneren van de muziek, exercitie en choreografie.

Junioren
De Junioren zien met een gezonde spanning uit naar hun deelname aan het WMC. Edwin Durieux, bestuurslid Jeugdzaken: “Jezelf mogen presenteren aan een groot publiek te midden van een internationaal deelnemersveld is fantastisch. Natuurlijk horen de jongens de verhalen van hun ‘grote broer’ de Marchingband en willen zij een goede prestatie neerzetten, maar de focus ligt bij hen niet op de punten. Het gaat erom dat ze met elkaar plezier hebben en genieten van de ervaring. Als instructie en werkgroep willen wij deze groep van jonge muzikanten stimuleren en uitdagen. Kijkend naar het enthousiasme van de jongens lukt dit goed. Wij zien met elkaar vol vertrouwen het WMC tegemoet.”

Marchingband
De Marchingband behoorde de laatste edities van het WMC tot de favorieten en werd in 2009 WMC-kampioen op het onderdeel mars. Alderik van Duijn, bestuurslid Marchingband: “De afgelopen maanden is gemiddeld acht tot tien uur per week repetitietijd besteed aan de marsen en de show ‘Into the Light’. Alle inspanningen zorgen zeker voor een kwaliteitsimpuls. In het sterke deelnemersveld gaan we eind juli opnieuw voor een maximaal resultaat, waarbij we het publiek en de aanwezige organisaties laten horen en zien waar DVS goed in is. Ik hoop dat velen op 8 juli naar VV Katwijk aan De Krom zullen komen om te genieten van alle optredens.”