Home Evenementen Taptoe Eerste editie Jeugdtaptoe Gendt (NL)

Eerste editie Jeugdtaptoe Gendt (NL)

334
0

GENDT – Op zaterdag 14 mei aanstaande vindt er op het Julianaplein, het middelpunt van het Betuwse Gendt, voor de eerste keer een Jeugdtaptoe plaats. Dit festijn wordt georganiseerd door Sint Sebastianus en barst los om 14:00 uur.

Naast het eigen jeugdkorps van Sint Sebastianus, heeft de vereniging via de SCVK, Stichting Combinatie van Korpsen, nog vier gerenommeerde jeugdkorpsen uitgenodigd om deel te nemen.

Vanuit Amersfoort komt het jeugdkorps van de Christelijke Muziekvereniging Juliana. Opgericht in 1936 als tamboer- en pijperskorps, is het korps in de loop van de jaren omgebouwd tot een modern jeugdkorps. De korpsleden zijn allemaal tussen de 9 en 16 jaar oud, met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar. Jong Juliana staat al jaren aan de Nederlandse top en behaalde diverse podiumplaatsen op het Nederlands kampioenschap. Daarnaast is het enthousiaste korps een graag geziene gast tijdens optredens in binnen- en buitenland. Naar verwachting brengen zij in Gendt hun nieuwe show ten gehore!

Het volgende korps dat haar medewerking verleent is afkomstig uit het westen van het land: vanuit Schiedam komt de Rijnmondband, waarvan tijdens de jeugdtaptoe Jeugd Rijnmondband zal deelnemen. Dit korps, bestaand uit zo’n 25 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 17 jaar, verzorgt ongeveer 20 optredens per jaar. Naast de show die in Gendt te zien is, hebben ze een erg hip repertoire waarmee ze meerdere avondvierdaagsen, lampionnenoptochten en de jaarlijkse Sinterklaasintocht muzikaal omlijsten.

Ook een optreden van het korps Jong Jubal, afkomstig uit Dordrecht, mag u zeker niet missen! Een bloeiende juniorenvereniging, opgericht in 1932, staat bekend om haar spraakmakende shows die niet alleen de jeugd maar ook het volwassen publiek aanspreekt. Dat dit een succesformule is blijkt wel uit de vele nationale en Europese titels. Ondanks de nog jonge leeftijden van de leden, tussen de 8 en 17 jaar, treden zij veel op in Nederland maar ook ver daarbuiten. Een korps dat zeker uw applaus en aandacht tijdens de Gendtse jeugdtaptoe verdient.

Een deelnemer die uit de buurt van Gendt komt, is Jong Irene. Afkomstig uit Ede, is dit korps voor Sint Sebastianus geen onbekend korps. Sterker nog, samen met Sebastianus hebben beide korpsen nog muziek gemaakt. Tijdens het Indoorfestival, georganiseerd door Irene in oktober 2019, ontstond er een spontaan feestje toen beide verenigingen er vandoor gingen met een 1e prijs. Het korps met leden in de leeftijd van 9 tot 16 jaar treedt geregeld op in binnen- en buitenland en staat garant voor een wervelende show. Het zeer ambitieuze korps behoort al jaren tot de landelijke top onder de jeugdkorpsen in Nederland. Daarom is Sint Sebastianus er trots op dat ook dit korps naar Gendt gehaald kon worden, mede door de goede en vriendschappelijke relatie die al jaren tussen beide verenigingen bestaat.

Als afsluiter van de deelnemers mag natuurlijk het jeugdkorps van Sint Sebastianus niet ontbreken! Naast het optreden van het jeugdkorps, treden ook de leden van de Sebastianus Academy voor u op. Zij zullen het voorprogramma dat om 14.00 uur begint, verzorgen. De leden van Jong Sebastianus bestaan uit zelf opgeleide leden in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Sebastianus is trots dat ze tijdens Taptoe Gendt voor het eerst hun nieuwe show aan het publiek gaan vertonen. Onder de bezielende leiding van Jacqueline Leenders, Sjaak van de Sant en Xander van Kommer is er de laatste maanden hard gewerkt aan het tot stand komen van de show. Met enthousiasme en een geweldige inzet is het resultaat te zien. Het korps is niet voor niets een graag geziene vereniging in binnen en buitenland!

Naast dit optreden zal het jeugdkorps de komende maanden veelvuldig met hun nieuwe show optreden in de regio. Maar uiteraard is het eerst de beurt aan de jeugdtaptoe in Gendt.

Het spektakel zal van start gaan om 14.00 uur en eindigt omstreeks 16.00 uur. De toegang is gratis en er is een mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie, thee of fris, te genieten van geweldige muzikale shows opgevoerd door een aantal van de beste jeugdbands uit Nederland.

www.sebastianus.nl