9 september a.s. is het weer zover. De Glasstad Taptoe Leerdam. Met een diversiteit in show en muziek, uitgevoerd door diverse Nederlandse Showkorpsen. Ook nu heeft de organisatie weer een aantal verrassende namen gecontracteerd. Nadat zij in 1998 en 2008 van de partij was, komt publiekslieveling Door Vriendschap Sterk (D.V.S.) uit Katwijk voor de 3e keer naar Leerdam. Zij zullen twee shows voor het voetlicht brengen, waaronder de show die zij in juli tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade spelen. Een traditie van de laatste edities is het optreden van een jeugdkorps. Dit keer zijn dat de junioren van D.V.S. uit Katwijk.

Daarnaast komt Showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht, compleet met color guards. Uniek op een taptoeveld is een show van alleen maar een slagwerkkorps. En die heeft de organisatie weten te strikken. Het gaat om Slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert.

Verder wordt het deelnemersveld aangevuld met Chr. Showkorps De Bazuin uit de Glasstad Leerdam. Zij komen met een show waarin de traditionele jachthoornmuziek de hoofdrol speelt. In het voorprogramma een optreden van Jong Bazuin.

De kaarten zijn vanaf heden te koop bij Plusmarkt Teeuw aan het Europaplein, PartsNL aan de Vlietskant, den Hengst, Weide 33 in Leerdam Noord en bij van Meeteren, H.van Nassaustraat 37 in Leerdam Oost en online via www.glasstadtaptoe.nl . Daar vindt u ook alle verdere informatie.

Voldoende reden dus, om op zaterdag 9 september af te reizen naar de muzikale Glasstad Leerdam. Aanvang van de taptoe is 20.00 uur en het speelt zich af op het Leerdam Sportcomplex.