Home 21e Open Dutch Showcorps Championships

  21e Open Dutch Showcorps Championships

  2077
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 15/06/2019
  Hele dag

  Locatie
  Sportpark Achilles 1894

  Categorieën


  Op zaterdag 15 juni 2019 worden voor de eenentwintigste maal de “Open Dutch Showcorps Championships” (ODSC) in Assen gehouden. Dit mega evenement voor showkorpsen werd de afgelopen twintig jaren met groot succes georganiseerd in Assen. De organisatie ligt weer in handen van Stichting ODSC.

  In eerdere berichtgeving had de Stichting ODSC aangegeven de jurering als vorige jaren te doen. Echter in overleg met de KNMO heeft de Stichting ODSC besloten om het nieuwe Nationaal Reglement Show 2019 van toepassing te laten zijn.

  Het nieuwe reglement kent 2 belangrijke wijzigingen:

  1. Wijziging klassen
  Het reglement kent een nieuwe indeling van klassen, nl. Kidsklasse, Juniorklasse, Starklasse en Championklasse. Voor de verschillende klassen zijn in het reglement karakteristieken beschreven, op basis waarvan een korps een keuze kan maken om in te schrijven in de klasse die het best bij hen past.

  2. Geen promotie-degradatie regeling
  De tweede belangrijke wijziging is dat in het nieuwe reglement de promotie-degradatie regeling is vervallen. Een deelnemende vereniging kan dus in principe zelf beslissen in welke klasse men wil uitkomen.

  Het nieuwe reglement is hier te downloaden: Reglement Show 2019.

  Zowel het showconcours (overdag) en de finals (’s avonds) zullen plaatsvinden op het bekende terrein van Achilles 1894. Het showconcours is een officieel KNMO concours voor alle klassen showkorpsen. Tevens geldt dit concours als Open Nederlands Kampioenschap Show, wat inhoudt dat de winnaar van de Championklasse zich Nederlands kampioen Show mag noemen.

  Wat betreft de Finals zullen er vanuit het dagprogramma de beste showkorpsen uit de Star- en Championklasse worden geselecteerd. Deze korpsen strijden om de titel ODSC-kampioen 2019.

  Showkorpsen, welke willen gaan deelnemen aan het ODSC, kunnen zich tot uiterlijk 1 mei 2019 aanmelden d.m.v. een email te sturen naar: henrikmaat@live.nl, waarna u een inschrijfformulier wordt toegestuurd.

  Nadere informatie t.a.v. lokale organisatie/situatie kan eveneens verkregen worden door vragen te stellen via dit mail-adres. Vanuit de Stichting ODSC wordt dan contact met u opgenomen.

  Meer info en contact adressen: www.ODSC-Assen.nl