Home Evenementen Jeugdfestival Groots muziekfestival bij Jong Euroband

Groots muziekfestival bij Jong Euroband

205
0

Op zaterdag 27 mei a.s. zal het verenigingsgebouw van de Euroband in Rotterdam het decor zijn van een schitterend muzikaal spektakel. Maar liefst 8 jeugdmuziekkorpsen zullen dan in de grote zaal van de Schalmei hun kunnen tonen in een voor Rotterdam uniek muzikaal festijn.

De jeugdkorpsen nemen allemaal deel aan het samenwerkingsverband JKO, waarin ook Jong Euroband participeert. Een speciale werkgroep vanuit Jong Euroband zal het festival organiseren.

Zoals gebruikelijk bij een festival kan worden deelgenomen aan diverse onderdelen. Om de deelname zo ruim mogelijk te maken kunnen de korpsen kiezen uit een optreden met een stilstaand werk, marcherend werk of show. Er kan per korps ook aan meerdere onderdelen worden deelgenomen. En natuurlijk zal het organiserende Jong Euroband niet ontbreken!

Hoewel het presteren en wedstrijdelement zeker niet het hoofddoel is van het festival, zullen de optredens wel worden beoordeeld door een jury. Met de beoordelingen kunnen de korpsen hun voordeel doen en verder werken aan verbetering van hun muzikale-, mars- en showkwaliteiten. Wij zijn erg gelukkig dat wij een zeer deskundige jury hebben kunnen aantrekken hiervoor in de personen van Hans van den Bos, Rita Schrooten en Ruud Böhmer. Allen zijn zij zeer bekend met ons muzikale wereldje en hebben al veelvuldig gejureerd bij allerlei festivals en concoursen, zelfs tot het WereldMuziekConcours aan toe!

Voor het best presterende korps bij ieder onderdeel zal een mooie beker beschikbaar worden gesteld. Maar nogmaals: het presteren is weliswaar onderdeel van het optreden, maar zeker geen hoofdzaak. Plezier en ontspanning, daar gaat het om. Een leuk en gezellig festival waarbij de jongens en meisjes zich op een ongedwongen manier kunnen tonen en meten aan elkaar en publiek. Met een beetje gezonde spanning erbij!

Op het programma:
-Jong Euroband
-Junioren Jong Holland
-Jong Excelsior
-Jeugd Rijnmondband
-Jeugdshowkorps Wilhelmina
-Jong Juliana
-Jeugd showkorps Wilhelmus
-Jong Laurentius

Zoals vermeld zal het jeugdfestival worden gehouden in muziekgebouw De Schalmei in Rotterdam, het repetitiegebouw van de Euroband. De grote zaal in het gebouw biedt voldoende ruimte voor de optredens én het publiek. Deelname van de jeugdkorpsen is gratis en ook de entree voor de belangstellenden is gratis. Er zal voldoende verkrijgbaar zijn aan eten en drinken. Het festival begint om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur.

Verder zal de show- en marchingband van de Euroband tijdens het festival een tweetal gastoptredens verzorgen.
De prijsuitreiking zal na afloop plaatsvinden met alle jeugdkorpsen die hebben deelgenomen aan het festival tijdens een gezellige afsluitende finale.

Thans wordt gewerkt aan het programma en zodra dit rond is zal dit worden gepubliceerd, alsmede de deelnemende jeugdmuziekkorpsen.

Mis dit bijzondere evenement niet en zet het alvast in je agenda.