Op zaterdag 8 juli komt het prestigieuze Wereld Muziek Concours (WMC) een klein beetje naar Hattem. Elke vier jaar wordt het WMC in Kerkrade gehouden en strijden de beste muziekkorpsen over de hele wereld voor een plek op de ranglijst. Dit jaar wordt het WMC gehouden van 8 t/m 30 juli.

Met deelname van 3 top showkorpsen uit de regio wordt er op sportpark ’t Achterveen op 8 juli een mooi divers muzikaal WMC-programma gepresenteerd. Alle korpsen zullen deelnemen aan het WMC en deze tryout bij Hatto Heim is een mooie opmaat naar de WMC-deelname. Voorafgaand aan de tryout zullen er in het centrum van Hattem vanaf 15:00 uur muzikale optredens worden verzorgd door Oranje IJsselmuiden en vanaf 16:00 uur door de van Limburg Stirum band Wezep.

Het WMC programma bij Hatto Heim zal om 17:00 starten en de toegang is gratis.

Er zijn 5 optredens bij Hatto Heim:

1. Marsoptreden, van Limburg Stirum band – Wezep Great Marches: een divers arrangement van de meest bekende marsen ter wereld.

2. Marsoptreden, Oranje – IJsselmuiden Merlettes d’Honneur: gecomponeerde mars als een eerbetoon aan IJsselmuiden

3. Showoptreden, van Limburg Stirum band – Wezep BluEmotion: Show waarbij alle emoties worden getoond door aansprekende en herkenbare muziek. Met een flitsende choreografie en andere visuele toevoegingen brengen de leden van de van Limburg Stirum band een hoop spektakel van begin tot eind.

4. Showoptreden, Oranje – IJsselmuiden Concert’O: Prachtige herkenbare klassieke muziek in een verrassend en modern jasje. Inspiratie voor de show is Canon in D van de Duitse barok componist Johann Pachelbell. Dit alles ondersteund door mooie showfiguren maakt het een genot om naar te kijken en luisteren.

5. Showoptreden, Jubal – Zwolle. ‘24’ (Twenty Four): Jubal laat zien wat je kunt doen als je 24 uur in één van de grootste steden van de wereld bent. De de stad verkennen, cultuur bewonderen, genieten in een park of het nachtleven. Alle mooie aspecten van een dag in een grote stad wordt met muziek en dans laten zien.

AdresKonijnenbergerweg 2-A, 8051 CC Hattem. Toegang gratis