30 juli 2017 was een memorabele dag voor de Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden. Op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade behaalde het Pasveerkorps 96,08 punten op het onderdeel Showwedstrijden.

Dit puntenaantal was een beloning voor het prachtige programma “To Find A Home”, waarmee het Pasveerkorps zoals in haar hele historie weer de vernieuwing en uitdaging opzoekt. Een programma waar voor het WMC al 2 jaar gewerkt is door de artistieke staf van Pasveer bracht eindelijk weer een vaandel naar Leeuwarden. Een moeilijke, uitdagende show waar onze jonge leden vanaf dag 1 vol de schouders onder hebben gezet! Na 28 jaar weer kampioen op de show! 12 jaar na ons laatste WMC vaandel.

Ook de Gemeente Leeuwarden laat deze prestatie niet ongemerkt voorbij gaan. Aanstaande zaterdag 23 september, rond half 3, worden ze voor deze grootse prestatie gehuldigd door burgemeester Crone van de gemeente Leeuwarden op het stadhuis. Voorafgaand zal het Pasveerkorps (met het kampioensvaandel) een rondgang door de stad maken.