Het Vorstendom Liechtenstein, één van de kleinste landen van Europa, ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk, bestaat dit jaar 300 jaar. Het hele jaar 2019 staat dan ook in het teken van dit grote feest en natuurlijk ook ‘The Princely Liechtenstein Tattoo’, die van 5 tot en met 7 september 2019 werd gehouden. De Marchingband van de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk werd als hoofdact uitgenodigd voor de taptoe. Er werd een speciale versie van The Western Trail uitgevoerd in een schitterend decor.

Het decor van de taptoe was de historische burchtruïne Schellenberg, daterend uit de 13e eeuw. Een unieke maar ongebruikelijke locatie voor een taptoe. De afmetingen van het terrein zijn namelijk niet geschikt voor de uitvoering van de normale show van DVS. De werkgroep Marchingband van DVS heeft daarom de succesvolle show ‘The Western Trail’ speciaal voor deze gelegenheid bewerkt om deze geschikt te maken voor de specifieke vorm van het terrein.

Liechtenstein, bekend om zijn status als belastingparadijs en wintersporters, is met een grens van 77,9 km lang het op vijf na kleinste land in de wereld. Voor de muzikanten van DVS een unieke kans om kennis te maken met dit mooie land met zijn vriendelijke inwoners. Zij waren dan ook woensdag 4 september al afgereisd met het vliegtuig om via Zwitserland aan te komen in Liechtenstein.

De eerste twee dagen werden vooral benut voor het repeteren van de eigen show en van de gezamenlijke nummers met de collega-deelnemers, met name Zwitserse orkesten als de Politiekapel van St. Gallen en de Lucerne Marchingband. Daarna werd de show drie avonden uitgevoerd waarbij het publiek regelmatig op de banken stond.

Zaterdag 7 september was de belangrijkste dag met in de ochtend de speciale Parade voor het 300-jarig jubileum in de volledig verkeersvrije straten van de hoofdstad Vaduz. Naast de deelnemende orkesten in de taptoe liepen hier meer dan 500 muzikanten en figuranten mee uit Liechtenstein en Zwitserland. In de avond was er de laatste voorstelling van deze bijzonder sfeervolle taptoe die ook werd bezocht door het staatshoofd van Liechtenstein, vorst Hans Adam II en vertegenwoordigers van de regering.

Een geweldige ervaring voor de Katwijkse muzikanten. De Marchingband kreeg vele complimenten van de ongeveer 2.000 bezoekers, een prachtig visitekaartje voor DVS en de Gemeente Katwijk. Naast het deelnemen aan deze sfeervolle taptoe kunnen de muzikanten ook genieten van een prachtig en fotogeniek land, een heerlijk hotel en een gastvrije verzorging door het team van The Princely Liechtenstein Tattoo.