Home Evenementen Jeugdfestival JeugdFestival Stiens (2016)

JeugdFestival Stiens (2016)

154
0

De week voorafgaand aan het JeugdFestival was het regen, regen en nog eens regen. De organisatie hield dan ook het weerbericht de hele week al goed in de gaten. De 5e editie van het JeugdFestival in Stiens zou toch niet in het water vallen?. Op zaterdag ochtend was de zon er al gelijk bij, veel wind, maar verder de hele dag droog, wat een geluk. Een negen-tal jeugdgroepen deden dit jaar mee aan het Stienser JeugdFestival, georganiseerd door muziekvereniging Takostu m.m.v. vele vrijwilligers. Om 10.00 uur startte de wedstrijd en begon met de allerjongste deelnemertjes van dit jaar, het KidsKorps van Takostu. Daarna liep de spanning al snel op, alle verdere deelnemers kwamen dit jaar uit in één klasse, met uiteindelijk dus ook één winnaar. Toch is dit niet de insteek van het Festival, deelnemen om ervaring op te doen voor later, omgaan met spanning en toch ook stress, gezonde stress, en instructie teams feedback meegeven door een beoordeling van een professionele jury. Daar gaat het om. Natuurlijk, de winnaars vieren het feest er niet minder om. Jong Pasveer uit het naburige Leeuwarden ging er met een dikke 87 punten met de hoofdprijs vandoor, 2e werd Jong Crescendo uit Opende (bekend van de
Bycicle band) en 3e werd Jong ViJos uit Bussum met ruim 84 punten. De einduitslagen lagen niet ver uit elkaar, de groepen waren zeer aan elkaar gewaagd. De jeugd van Takostu zelf werd 6 met een dikke 82 punten. Zoals gezegd, allemaal met weer een ‘brokje’ ervaring en leuke herinnering rijker.

Volgend jaar heeft de organisatie al een 6e editie in de planning. De Jeugd heeft ook in de muziek de toekomst en is bewezen gezond te zijn, daar staat toch iedereen achter?!