Afgelopen zaterdag schitterde de Jong Flora Band uit Rijnsburg tijdens het Nederlands Kampioenschap voor jeugdkorpsen in Huizen. Met hun indrukwekkende optredens op de onderdelen Mars en Show wist het jeugdkorps grote successen te behalen en zich te onderscheiden tussen de competitie.

De Jong Flora Band arriveerde in stijl met een bus vol enthousiaste supporters, gekleed in het herkenbare rood en gewapend met spandoeken, vlaggen en borden. De aanwezigheid van Rijnsburg was overduidelijk merkbaar in het zonnige Huizen.

Als eerste mochten de jongens en meiden van de Jong Flora Band hun talenten tonen op het onderdeel Mars. Onder leiding van tambour-maƮtre Nick de Mooij bracht het korps twee prachtige marsen ten gehore, waarbij ze met precisie en technische vaardigheid over het veld marcheerden. Bijzonder knap was het optreden van de nieuwkomers, die dit seizoen voor het eerst deelnamen aan de competitie.

Later op de middag was het tijd voor het onderdeel Show. Met hun themashow ‘Heroes’ wisten de jongens en meiden indruk te maken op zowel het publiek als de jury. Bekende filmmuziek van Inspector Gadget, Spiderman, Captain America en zelfs Mega Mindy passeerde de revue, waarbij ook andere helden, zoals Floris, niet werden vergeten.

Na afloop van alle optredens werd het verlossende woord om 16.30 uur uitgesproken. Met een totaalscore van 85,50 punten werd de Jong Flora Band uitgeroepen tot Nederlands Kampioen op het onderdeel Mars. Ook op het onderdeel Show behaalde de band een prachtige 3e plaats.

Deze fantastische prestatie is niet alleen een beloning voor het harde werk van de jongens en meiden van de Jong Flora Band, maar ook voor het instructieteam bestaande uit Stephen, Peter, Ivo en Arjen. Zij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om de jonge groep muzikanten naar de top te begeleiden.

Wil jij ook de kans krijgen om Nederlands Kampioen te worden? De Jong Flora Band organiseert in de eerste vier weken van de zomervakantie de Zomerspelen, en jullie zijn van harte uitgenodigd! Op woensdagen en zaterdagen van 12.00 tot 15.00 uur zijn alle kinderen tussen de 5 en 12 jaar welkom in ons verenigingsgebouw de Kazerne. Tijdens dit speciale evenement kunnen ze op een leuke manier kennismaken met de wereld van muziekspelletjes en alle instrumenten van de Jong Flora Band leren kennen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.floraband.nl