Home Evenementen Wedstrijden Kamper TrompetterKorps: Open Dutch Show Champion 2013 / Verslag

Kamper TrompetterKorps: Open Dutch Show Champion 2013 / Verslag

185
0

Door twee keer te imponeren tijdens het ODSC gisteren in Assen heeft het Kamper Trompetter Korps het Open Dutch Showcorps Championships gewonnen. Tijdens de dagwedstrijden werd het KTK nog tweede in de topklasse achter Jubal Dordrecht die op hun beurt een schitterende en energieke show lieten zien. Maar tijdens de finals in de avond waren de rollen toch omgedraaid en wisten de ‘Kampers’ zich op te laden en versloeg het korps alsnog Jubal uit Dordrecht die tweede werd.

Met 923 punten heeft het Kamper Trompetter Korps de vijftiende ODSC op haar naam geschreven. Jubal Dordrecht werd tweede met 902 punten. Derde werd ‘Beatrix uit Hilversum met 864 punten.

De ODSC 2013 finals
Dat de finals zo spannend zouden worden hadden we tevoren niet kunnen denken. OK, de top drie maakte het eerlijk gezegd spannend. Langs de kanten hadden veel muzikanten, instructeurs en verdere bekenden uit de muzieksector een plek gezocht. In Assen op het Koopmansplein is het een jaarlijks wederzien van oude bekenden en op de tribune zaten ook toeschouwers al waren dat er jammer genoeg niet zo erg veel. Jammer, want het is toch wel spectaculair om het zo dicht mogelijk bij de ’50 te zien.

Het NFPC trapte af en vloog met bravoure over het plein. Hierna was eigenlijk DOS Ulrum aan de beurt maar die hadden niet voorzien dat ze overdag de middenklasse zouden winnen en omdat de club alle leden nodig heeft vanwege de ‘dunne’ bezetting moest er gewacht worden op een trompettist, Ulrum mocht daardoor van de ODSC organisatie als laatst optreden. Vervolgens was het de beurt aan Con Spirito en Showband Marum. Aan deze drie was het uitvechten wie 4,5 en 6 zouden worden vandaag. Marum zou 4e worden, NFPC 5e en Conspirito 6e. Geen 7e plaats vraagt iedereen zich misschien af, inderdaad, want het bleek dat Ulrum op één of andere manier ‘buiten mededinging’ de finals zou doen, net als de dames van Brovst Pigegarde wat wel begrijpelijk is.

‘Beatrx leek het veel beter te doen dan overdag. Misschien toch enigszins door het feit dat het Kamper Trompetterkorps ze voor was gebleven overdag. Het KTK was daarentegen gebrand op een goede, misschien wel betere prestatie als overdag. Die tweede plaats wil je natuurlijk niet uit handen geven en het KTK ging dan ook wederom als een speer over het plein. Het leek wel of deze ondergrond beter is voor de band. Opvallendst was de balans van het korps. Waar bijna alle korpsen/Corps soms vergeten is dat je je moet aanpassen aan de omgeving en de omstandigheden, KTK deed het. Vervolgens was het aan Jubal Dordrecht om die eerste plaats te behouden. Ook Jubal vloog over het plein maar had de juiste balans toch ook niet en maakte, vanaf de zijkant gezien toch veel schoonheidsfoutjes. De spanning steeg tot grote hoogte…..

Het eindresultaat is inmiddels bekend:

KTK Open Dutch Show Champion 2013, 2 Jubal Dordrecht en 3 Beatrix Hilversum