Tijdens de slotdag van het 18e WMC, bij de mars- en showwedstrijden in het Parkstad Limburg stadion, waar alle winnaars van de laatste WMC’s aantraden, heeft het klaroenkorps van de Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia zich van haar beste kant laten zien. Het klaroenkorps nam op het Wereldpodium in Kerkrade deel in de hoogst mogelijke divisie; world-division. Een score van 92,03 punten tijdens marswedstrijden leverde een Gouden medaille op met lof der jury. In de overall ranking van de marswedstrijden in de World-division, bewees het klaroenkorps Amicitia, in een deelnemersveld van maar liefst 50 korpsen, daarmee bij de 6 beste van de wereld te horen! Bovendien bleek de score van Amicitia de hoogste puntenscore van alle Limburgse korpsen tijdens de mars- en showwedstrijden.

Amicitia feliciteert ook beide Limburgse trompetterkorpsen Edelweiss uit Heerlen en Sainte Cécile uit Eijsden met hun prachtige prestatie.

Amicitia is ontzettend trots op de mannen en vrouwen die dit hebben waargemaakt. Instructeur Michel Smeets heeft het beste uit het korps gehaald door de juiste combinatie van muziek en marsdiscipline. Hierbij moet de ondersteuning van Bert Offermans zeker genoemd worden.

De inzet van muzikanten en directie in de voorbereiding heeft een prachtige beloning opgeleverd waaraan iedereen met veel plezier nog jaren aan terug zal denken. Een unieke ervaring in een vol Parkstad Limburg stadion. Het succes is nadrukkelijk niet komen aanvliegen. Het heeft van alle betrokkenen veel inspanning gekost.

De laatste weken werd er op kunstgrasvelden geoefend om aan de ondergrond te wennen (het grasveld in stadion ‘de Hagelschlauw’ loopt toch ff anders). Er werd in Eijsden een try-out gedaan gezamenlijk met Trommel- en Klaroenkorps Sainte Cécile en de drumbands van Gronsveld en Kanne. Er werd op de kunstgrasvelden van RKVVM (Margraten) en FC Gulpen geoefend. Ook was het korps op 18 juli in het Parkstad Limburg stadion om kennis maken met het wedstrijdveld.

Op 30 juli was het korps er klaar voor, beter geprepareerd dan ooit!… en met succes!

Klaroenkorps Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia Banholt Banholt – NL 92,03 GOLD with distinction Overall Rank: 6