Het kernteam SMP van de KNMO heeft onlangs een oproep gedaan richting verenigingen  die afgelopen zomer aan de wedstrijden in het Parkstad stadion hebben deelgenomen aan het WMC. Op 7 april wordt de gelegenheid geboden om aanwezig te zijn bij een bijeenkomst in Eemnes met als onderwerp ‘Terugblik op het Wereld Muziek Concours’. De middag wordt opgesplitst in een meeting voor bestuurders over o.a. organisatie en een meeting voor staf, instructeurs en dirigenten die betrokken zijn bij programma’s.

Tijdens het KNMO congres eind vorig jaar had artistiek leider van het WMC Harrie Reumkens aanwezig willen zijn om met de aanwezige verenigingen te spreken alleen hield de KNMO die boot af. Deels om verhitte discussies tijdens hét KNMO congres te voorkomen maar ook omdat de muziekbond zelf niet gecharmeerd was van bepaalde zaken en uitspraken tijdens het WMC.

Het resultaat van de middag zal door de KNMO worden vertaald en namens de verenigingen meegenomen worden tijdens een gesprek dat zal volgen tussen de KNMO en het WMC. Wat daarvan de reden is en of dit ook voor de HaFaBra orkesten geldt is niet bekend. Of de KNMO mede-organisator wil worden is een realistische vraag.

Intussen heeft de KNMO intern wel wat zaken op orde gesteld of anders gezegd,  gereorganiseerd. Misschien dat we daar komende zaterdag ook over worden geïnformeerd. Met het oog op de komende wedstrijden misschien niet onverstandig. Het Kernteam SMP, vooralsnog nog steeds zonder voorzitter, pakt de gelegenheid ook aan om met de aanwezigen in gesprek te gaan over wat ze verder bezig houdt en wil het graag hebben over wensen uit de sector en mogelijkheden voor de nabije toekomst.

Terugblik op het WMC2017: Zaterdagmiddag 7 april 2018, vanaf 13.30 uur staat de koffie klaar in “Complex De Hilt” Hasselaarlaan 1C te Eemnes. De KNMO stelt het op prijs als jullie je aanwezigheid via een email willen bevestigen:   j.van.waveren@chello.nl