Amsterdam, 29 januari 2020 – Groot feest voor March & Showband Rheden! De vereniging werd gisteren benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. March & Showband Rheden gaat het geld gebruiken om onder andere noodreparaties aan het clubgebouw uit te voeren.

Pascal Melse, waarnemend penningmeester van March & Showband Rheden, reageert enthousiast: “We zijn hartstikke trots dat wij deze titel mogen dragen. Met de bijdrage gaan we ons clubgebouw aanpakken. We hebben al een grote verbouwing gehad, maar afgelopen jaar is er een storm over het dorp gegaan, waardoor het gebouw behoorlijke schade heeft opgelopen. Dankzij de VriendenLoterij kunnen we noodreparaties uit laten voeren en het clubgebouw op een duurzame manier renoveren. Zo kunnen alle leden hun hobby zorgeloos en met veel plezier blijven uitoefenen.”

Voorzitter André Verhart en penningmeester Pascal Melse snijden de taart aan. Foto: Wendy de Bree

‘Club van de Week’
Club van de Week is een campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: het verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Het hele jaar wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Uitreiking van de cheque behorende bij de titel “Club v/d Week” voor het clubgebouw. Foto: Wendy de Bree
Pascal Melse
Voorzitter Airborne Taptoe Oosterbeek | March & Showband Rheden | Allround musicus (blaas- en slagwerk) | tambour-maître/instructie | Breed muzikaal verleden | Organisator (evenementen/projecten) | Bestuurder (vereniging/stichting) Korpsmuziek.nl: (live)-verslaggeving tijdens KNMO Concoursen en sinds 2009 in WMC-team Korpsmuziek.nl