Home Showkorpsen Marching/-Showband Mercurius promoveert in eigen stad

Marching/-Showband Mercurius promoveert in eigen stad

326
0

Het Open Dutch Showcorps Championship (ODSC) vond afgelopen zaterdag plaats op het terrein van Achilles in Assen.  Een thuiswedstrijd voor Marching/- Showband Mercurius, zij deed voor de 3e keer mee aan dit kampioenschap.

Na maanden vol repetities, uren thuisstudie, kapotte lippen van het spelen en blaren van het lopen was het dan afgelopen zaterdag eindelijk zover. Het ODSC, de wedstrijd waar Mercurius het hele jaar naar toe heeft gewerkt.

De dag begon al vroeg voor de leden, het bestuur en de instructie, iedereen werd om zeven uur verwacht in het clubgebouw voor een gezamenlijk ontbijt. Natuurlijk waren er wel wat zenuwen aanwezig, maar dat deed niet af aan de sfeer en de eetlust. Hierna was het tijd voor de generale repetitie, er werden nog wat laatste puntjes op de i gezet en daarna was het tijd om te vertrekken richting Marsdijk. Na het omkleden en natuurlijk het inspelen kwam Mercurius aan op het terrein van Achilles, en daar kwam het toch wel erg dichtbij. De zenuwen werden erger, en de concentratie ging omhoog. Tijd om te knallen.  Mercurius bracht de show Vive la France, het publiek klapte al snel enthousiast mee, nu maar hopen dat de jury net zo enthousiast was. Na Mercurius kwamen nog 5 korpsen alvorens het tijd was voor de prijsuitreiking, waarvoor de spanning weer even hoog opliep. Maar al het harde werken is beloond met een geweldige 3e plaats in de basisklasse met 85,46 punten en dat betekent promotie! Een fantastische prestatie voor het Assense korps.

Op 1 juli 2017 zal Mercurius nogmaals deelnemen aan een wedstrijd, namelijk de Rasteder Musiktage in Duitsland, zij hoopt daar uiteraard net zo’n mooie prestatie neer te zetten om wellicht zondag 2 juli mee te kunnen dingen naar de Europese Titel.