Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 vindt de tiende editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. De Stichting Muziekfestival Delfzijl pakt met de tiende editie groots uit. Twee dagen lang zullen de 900 muzikanten het centrum van Delfzijl volledig in het teken laten staan van de blaas- en slagwerkmuziek. Het programma van de jubileumeditie van het Muziekfestival Delfzijl bevat dit jaar verscheidene extra’s.

Op zaterdagmiddag 17 september zal het centrum van Delfzijl worden gevuld met veel verschillende orkesten, ensembles en slagwerkgroepen uit de regio en provincie. Speciaal voor de tiende editie zullen een aantal verenigingen optreden met artiesten. CBS treedt op met zanger Erwin de Vries, DHO met shantygroep Armstrong’s Patent, In Corpore met jazz-zangeres Hiske Oosterwijk en Koningin Wilhelmina met zangers Freddy Cadel en Sandy Goeree.
Zodra het middagprogramma om half vijf is afgelopen zal de Streetparade beginnen. De vijf showkorpsen die ‘s avonds acte de présence geven bij de muziekshow, zullen vanaf de haven van Delfzijl naar het centrum marcheren.
Op zaterdagavond 17 september zal het Molenbergplein in Delfzijl het podium zijn van de grote muziekshow. Er is deelname van vijf showkorpsen: Kunst & Genoegen uit Leiden, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Juliana uit Amersfoort en Takostu uit Stiens. Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl wordt een show met een grote afwisseling van stijlen. Op het Molenbergplein zal weer een tribune worden geplaatst. Alleen voor een zitplek op de tribune is een toegangskaart benodigd. Toegangskaarten voor de tribune zijn verkrijgbaar via www.muziekfestivaldelfzijl.nl en Bloemenhuis Akkerman in Delfzijl. In de voorverkoop kan een tribunekaart met korting voor EUR 10 worden verkregen.
Op zondag 18 september vindt de Delfzielster Dweildag plaats. Twaalf dweilorkesten en vier amusements- en shantykoren zullen vanaf 13:00u het centrum van Delfzijl op de kop gaan zetten. De winkeliers in het centrum organiseren koopzondag en in de straten zal een grote braderie aanwezig zijn. De dweilen van de Delfzielster Dweildag zullen weer overal zichtbaar zijn en wapperen.  Het Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk. Het volledige programma en meer informatie is beschikbaar via: www.muziekfestivaldelfzijl.nl