Grote veranderingen bij de Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort. De vereniging blijft hetzelfde maar krijgt vanaf nu een nieuwe huisstijl. Een nog grotere verandering is het feit dat twee van de drie orkesten verder gaan onder een andere naam. Het gebruiken van drie verschillende namen voor de orkesten leidde steeds vaker tot onduidelijkheid bij (taptoe)organisaties en andere betrokkenen rondom de vereniging.

Algemeen secretaris Lex Boon: “Als bestuur hebben we gemerkt dat een modernisering van onze huisstijl sterk verbonden is met de wijze waarop wij naar buiten treden met onze drie orkesten. Het feit dat alle drie de orkesten een andere naam hebben geeft regelmatig onduidelijkheid. Om de bekendheid van de totale vereniging en die van de drie orkesten te vergroten/versterken is besloten om alle drie de onderdelen onder 1 gezamenlijke, sterke, naam te laten opereren. Bij dit besluit is tevens een nieuw beeldmerk geïntroduceerd. De naam Juliana is een hele bekende in de showbandwereld en daarom gaan vanaf nu alle drie de orkesten optreden onder die naam. We stellen u voor:

Show & Marchingband Juliana; Show & Marchingband Jong Juliana en Concertorkest Juliana.

Het bestuur wil met de titel Show & Marchingband ook inspelen op de steeds groter wordende buitenlandse interesse voor onze vereniging”

Een beslissing als deze neem je niet zomaar en daarom heeft het bestuur zich door diverse (marketing)deskundigen laten adviseren. Deze week hebben de leden, tijdens een ledenvergadering, ingestemd met de plannen.

Voorzitter Gabriel Witteveen: “Het is natuurlijk niet zomaar iets om na ruim 80 jaar de naam van je jeugdkorps te veranderen. Er is dan ook lang over nagedacht en daarbij zijn alle voor- en nadelen uitgebreid besproken. Het grootste deel van onze leden is ooit begonnen bij ons jeugdkorps en daarna doorgestroomd naar Juliana. Je bent vanaf nu je hele muzikale carrière bij onze vereniging muzikant bij Juliana. We zullen best nog wel eens de fout ingaan als we het over een van onze orkesten hebben, maar dat zal vast snel wennen. Met deze verandering zijn we klaar voor een mooie toekomst”.