Home Showkorpsen Nieuwe show voor Duindorp Scheveningen: ROCK CITY

Nieuwe show voor Duindorp Scheveningen: ROCK CITY

396
0

Den Haag is dé muziekstad van Nederland, met een roemrucht verleden. Denk daarbij aan de Rolling Stones in het Kurhaus in 1964, de opkomst van de Golden Earring, Coldplay en Bruce Springsteen op het Malieveld. Shocking Blue, Alquin, Q65, Anouk en Di-rect. Dit heden en verleden is de basis van de nieuwe taptoeshow van Show- en Drumfanfare Duindorp.

De show is geschreven door instructeur Ronald Krassenburg, tevens tamboer-maître van Adest Musica Sassenheim en de algehele muzikale leiding ligt in handen van Jos Lustberg, docent Muziek en slagwerkinstructeur van Adest Musica Sassenheim. De muziek is op verzoek gearrangeerd door Rob Balfoort.

ROCK CITY voert u in een spetterende show van het Kurhaus in 1964, via de jaren tachtig van de Golden Earring en Shocking Blue naar het Malieveld in 2012. Uptempo nummers als Radar Love van de Golden Earring worden afgewisseld door gevoelige ballads zoals Lost van Anouk.

Na maanden van hard werken is de première aanstaande. Als Scheveningse vereniging kan het natuurlijk niet anders dan dat deze première zal plaatsvinden tijdens de wereldberoemde Vlaggetjesdag op zaterdag 17 juni 2017.

Show- en Drumfanfare heeft een lange geschiedenis. In 1949 werd de Marsband Duindorp opgericht in de gelijknamige wijk van Scheveningen. Daarmee is het een van de oudste korpsen uit Den Haag en omstreken. Door de jaren heen groeide de vereniging uit tot een groot muziekkorps in Scheveningen. In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd Duindorp, toen nog een tamboer- en pijperskorps omgeschoold tot een Drumfanfare naar voorbeeld van de Amerikaanse muziekkorpsen. De ontwikkeling stond niet stil en in het begin van deze eeuw werd “Show” toegevoegd aan de naam van Duindorp.

In de samenstelling van Duindorp is veel veranderd. De specifieke sound van Duindorp werd aangevuld en verbeterd. Nagenoeg elk denkbaar instrument dat gebruikelijk is voor een drumfanfare zie je terug bij Duindorp. Daarnaast is de opbouw van de vereniging van jong tot oud. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt. Vanaf de leeftijd van 10 jaar is iedereen van harte welkom. Op dit moment is Jos Lustberg de algeheel instructeur. Zijn invloed is terug te horen in de muziekstijl. Traditionele marsen, maar ook muziek van deze tijd die jong en oud aanspreekt. In 2014 vierde Duindorp haar 65ste verjaardag. De leden hebben er vertrouwen in dat 2019, wanneer Duindorp haar 70ste verjaardag viert, wederom een muzikaal uitdagend jubileumjaar gaat worden. Een korps met uitstraling en visie, te herkennen aan de kleurrijke muziek en de eveneens kleurrijke blauw/witte uniformen en altijd spetterende optredens!