In de winterperiode staan er geen taptoes of straatparades in de agenda van Oranje. Dat wil niet zeggen dat activiteiten volledig stil liggen, in tegendeel! In deze winterperiode word er frequent gerepeteerd: één keer per week is er een muzikale repetitie voor het gehele orkest o.l.v. dirigent Harry Hollander. De slagwerksectie heeft daarnaast nog een eigen repetitie o.l.v. slagwerkinstructeur Jurgen van der Meulen.

Instructie Team
Regelmatig vinden er op de zaterdag show- en mars repetities plaats. Tijdens deze repetities wordt er gewerkt aan de algemene marching technieken en aan de visuals van de show. Deze repetities staan onder leiding van het instructieteam bestaande uit Eduard Veldkamp, Harold Krikke en Klaas van Dijk. Sinds kort is daar aan toegevoegd Mandy Heerschop. Zij ondersteunt de muzikanten bij hun uitstraling, houding en het aanleren van de Paso Doble. Mandy is binnen Oranje een ‘oude’ bekende. Jarenlang is ze een actief lid geweest binnen de twirl teams. Ook heeft Mandy haar dansopleiding met succes afgerond en is zij binnen de gemeente Kampen bij meerdere verenigingen actief als instructrice of dansdocente.

Mars en Show
Het showconcept Concert’O heeft in april 2016 haar primeur gehad. Momenteel werkt Oranje aan het verbeteren en door ontwikkelen van Concert’O. Op deze manier wil Oranje blijven werken aan hoogwaardige kwaliteit tijdens showoptredens. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de mars. Voor het seizoen 2017 zijn enkele nieuwe marsen aan het repertoire toegevoegd. Deze marsen zullen vanaf april 2017 tijdens de straatoptredens te horen zijn. Speciaal voor het WMC 2017 heeft Oranje een eigen WMC-mars met de titel Merlettes d’Honneur laten componeren door John Blanken, componist van het eerder uitgevoerde Liberty (WMC 2013).

WMC
Hoogtepunt van het seizoen 2017 is deelname aan het Wereld Muziek Concours op zaterdag 22 juli 2017. Oranje zal meedoen op de mars in de World Division en met de show in de First Division.

Voor meer info en een overzicht van de optredens kan u terecht op: www.oranje-ijsselmuiden.nl