De Noorderlichtjesparade, die zaterdag plaatsvindt in het centrum van Hoogeveen, belooft niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor het oor te worden.

De organisatie heeft ook dit jaar weer Showkorpsen binnengehaald die zorgen in de  lichtjesparade voor vertier in het centrum. Het gaat om drie showkorpsen plus één jeugdkorps; de van Limburg Stirum Band uit Wezep, Advendo uit Sneek. Showband Takostu uit Stiens komt samen met hun Jeugdband naar Hoogeveen.

Blokzijl: “De parade start om 18.30 uur en we verwachten tussen 20.30 en 21.00 uur af te ronden. De korpsen lopen niet direct vanaf het begin mee maar voegen in gaandeweg de route. Op de vorige edities kwamen rond de 20.000 mensen af en wordt er in het centrum aan de korpsen de kans geboden om te showen“.

De route is dit jaar iets gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren: Newtonstraat – Kanaalweg – De Vos van Steenwijklaan – Grote Kerkstraat – Raadhuisstraat – Prinses Beatrixstraat – Van Limburg Stirumstraat – Schutstraat – Hoofdstraat.

De winkels zijn op 15 december extra lang open.

Meer info, tijden en adressen, klik hier