Wijchen – Op zaterdag 26 januari heeft het Open Nederlands Kampioenschap Marching & Music Contest plaatsgevonden. Dit jaar deed de slagwerkgroep van de van Limburg Stirum band voor het eerst op maar liefst twee onderdelen mee. Op zowel het concerterende werk als het marcherende werk werden prachtige scores behaald. De jury waardeerde het concerterende werk met 91,00 punten en het marcherende werk met 88,50 punten.

Nog nooit eerder deelgenomen
De slagwerkers van de van Limburg Stirum band hebben nog nooit eerder afzonderlijk van het korps meegedaan aan een contest. Voor het eerst in de geschiedenis van de band namen zij als afzonderlijke groep deel aan het concours in Schiedam op 3 november 2018. Daar verrasten zij de jury met haar gevarieerde optreden. De slagwerkers hadden de smaak goed te pakken, want het succes in Schiedam was nog niet genoeg. Na het verrassende optreden werd besloten ook deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap te Wijchen.

Het product
Het concerterende werk ‘Tridecagon’ is een werk waar een dertienachtste maatsoort afwisselt met een vijfvierde maatsoort en vervolgens over gaat in een viervierde maatsoort. Met een breed instrumentarium is het nummer een lust voor het oor. Het marcherend werk ‘La Vista’ is lekker up tempo met een heerlijke groove. Solisten en stick-tricks voeren hier de boventoon.

Tweemaal Nederlands Kampioen
Na het concours in Schiedam hebben de slagwerkers drie maanden intensief gerepeteerd onder leiding van slagwerkinstructeur Marcus Wiebenga en marsinstructeur Harry Hendriks, om zo de deelname aan het Nederlandse Kampioenschap te perfectioneren.

Slagwerkinstructeur Marcus Wiebenga verbaast zich niet over de prestatie van afgelopen zaterdag: ‘Ik ben heel erg trots op de dames en heren van de slagwerkgroep. Er is super hard gewerkt door iedereen. Aan een heel goede sfeer waar men veel inzet toonde en alles voor elkaar over had. Hieraan hebben we dit mooie resultaat te danken. Uiteraard ook grote dank aan Harry die op een professionele manier de mannen en vrouwen aan een fantastische marching heeft geholpen. Mooi om te zien dat ondanks dat dit de eerste keer was in de geschiedenis van de vereniging er zo goed gescoord kon worden.’

Al met al een prachtige prestatie die resulteerde in 91,00 punten concerterend en 88,50 punten marcherend. De slagwerkers van de van Limburg Stirum band werden hierdoor tweemaal Nederlands Kampioen: zowel op het marcherende als het concerterende stuk.